Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

NE085 układ opóźnionego załączania głośników

Awatar użytkownika
mulkey
-
-
NE085 układ opóźnionego załączania głośników

Postautor: mulkey » 7 sty 2006, o 15:03

Witam chcialbym wykonac uklad :NE085 UKŁAD OPÓŹNIONEGO ZAŁĄCZANIA GŁOŚNIKÓW
. Mam pare pytań : 1. Mam glosniki podlaczone do PC za pomoca kabla od wiezy.Jak mam na tym ukladzie podlaczyc tam glosniki?2.Czy uklad zasila sie z zewnetrznego zasilacza czy z nowlaasnie czego ?

petersz
-
-

Postautor: petersz » 7 sty 2006, o 20:45

Czy chcesz wykonać to: http://www.nordelektronikplus.pl/sklep/ ... 785354E-02 ? Powinien być do tego opis i schemat (tak mi się przynajmniej wydaje ;)) i tam pewnie wszystko jest opisane...

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: NE085 UKŁAD OPÓŹNIONEGO ZAŁĄCZANIA GŁOŚNIKÓW

Postautor: end » 7 sty 2006, o 21:12

Witam chcialbym wykonac uklad :NE085 UKŁAD OPÓŹNIONEGO ZAŁĄCZANIA GŁOŚNIKÓW
. Mam pare pytań : 1. Mam glosniki podlaczone do PC za pomoca kabla od wiezy.Jak mam na tym ukladzie podlaczyc tam glosniki?2.Czy uklad zasila sie z zewnetrznego zasilacza czy z nowlaasnie czego ?
Ale jaki sens ma ten układ w Twoim przypadku?
Zapewne Twoja wieża ma wbudowane takie zabezp.
Czy czegoś nie rozumiem ?

Wiesz po co stostue się takie "opóźniacze" ?

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 8 sty 2006, o 11:26

no tak jak pisalo w opisie ukladu uklad powoduje eliminacje szumow i zaklucen podczas wlaczania i wylaczania glosnikow. Ale skoro moja wieza ma cos takiego to dlaczego slysze takie ,,pykniecie " przy wl i wyl wiezy ?

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 8 sty 2006, o 12:08

no tak jak pisalo w opisie ukladu uklad powoduje eliminacje szumow i zaklucen podczas wlaczania i wylaczania glosnikow. Ale skoro moja wieza ma cos takiego to dlaczego slysze takie ,,pykniecie " przy wl i wyl wiezy ?
Czyli Twoja wieza nie ma takie zabezpieczenia :(
Tak więc taki układ montujesz zaraz na wyj. głośnikowym podłączając napięcie wprost z trafa zasilającego całą wieżę lub osobnego źródła zasilania.
Jest to układ czasowy około 3-5 sek. po czym styki przekaźników zwierają się i włączają głośniki.

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”