Witam chcialbym wykonac uklad :NE085 UKŁAD OPÓŹNIONEGO ZAŁĄCZANIA GŁOŚNIKÓW
. Mam pare pytań : 1. Mam glosniki podlaczone do PC za pomoca kabla od wiezy.Jak mam na tym ukladzie podlaczyc tam glosniki?2.Czy uklad zasila sie z zewnetrznego zasilacza czy z nowlaasnie czego ?

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNE085 układ opóźnionego załączania głośników
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Czy chcesz wykonać to: http://www.nordelektronikplus.pl/sklep/ ... 785354E-02 ? Powinien być do tego opis i schemat (tak mi się przynajmniej wydaje
) i tam pewnie wszystko jest opisane...

Re: NE085 UKŁAD OPÓŹNIONEGO ZAŁĄCZANIA GŁOŚNIKÓW
Ale jaki sens ma ten układ w Twoim przypadku?Witam chcialbym wykonac uklad :NE085 UKŁAD OPÓŹNIONEGO ZAŁĄCZANIA GŁOŚNIKÓW
. Mam pare pytań : 1. Mam glosniki podlaczone do PC za pomoca kabla od wiezy.Jak mam na tym ukladzie podlaczyc tam glosniki?2.Czy uklad zasila sie z zewnetrznego zasilacza czy z nowlaasnie czego ?
Zapewne Twoja wieża ma wbudowane takie zabezp.
Czy czegoś nie rozumiem ?
Wiesz po co stostue się takie "opóźniacze" ?
Czyli Twoja wieza nie ma takie zabezpieczeniano tak jak pisalo w opisie ukladu uklad powoduje eliminacje szumow i zaklucen podczas wlaczania i wylaczania glosnikow. Ale skoro moja wieza ma cos takiego to dlaczego slysze takie ,,pykniecie " przy wl i wyl wiezy ?

Tak więc taki układ montujesz zaraz na wyj. głośnikowym podłączając napięcie wprost z trafa zasilającego całą wieżę lub osobnego źródła zasilania.
Jest to układ czasowy około 3-5 sek. po czym styki przekaźników zwierają się i włączają głośniki.