Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAUTO....
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
WITAM , czy jest dostępny jakiś program do autonaprawy systemu windows (darmowy),bo co chwile dostaje powiadomienie od kompa ze wykrył ileś tam błędów krytycznych w C:\WINDOWS\SYSTEM32\ NIE WIEM O CO CHODZI ...prosze o pomoc, DZIŚ WIGILIA ,WIĘC ŻYCZE WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT .POZDRO.
Tzn. może wyraziłem się niejsano...A JAK MAM TO ZROBIĆ?
Tak więc, stawiasz system i tworzysz punkt przywracania np. 29.12.2005 (podajesz jego nazwę - np. swoje imie albo coś w tym stylu) i od tego momentu zawsze możesz powrócić do ustawien w których wszytsko działało ok.
Pamiętając o tym, że wszytsko się przywróci... czyli cześc programów nie będzie działała lub będą "rozregulowane" czyli ustawienia DEFAULT.
Aby uruchomić konsolę przywracania systemu trzeba zrobic tak:
Start>Wszytskie programy>Akcesoria>Narzędzia systemowe>Przywracania systemu i dalej już będziesz wiedział.
Druga opcja to R czyli napraw, masz ją na CD z systemem, odpalasz Boot from CD-ROM i tam masz tą opcję od razu.
Może lepiej podaj jakie to błędy krytyczne...
Tak jak napisałem wcześniej cały problem zawiera się w C:WINDOWSSYSTEM32 BŁĘDY;
COM/Activex Entries , Font Entries , Shared DLLs , Application Paths , Help Files Information , Windows Startup Items , File/Path Reference - tu wykrył aż 200 błędów.
[ Dodano: 24-12-2005, 18:48 ]
ZROBIŁEM TAK JAK MI PORADZIŁEŚ I NIC ! A SYSTEM ZOSTAŁ PRZYWRÓCONY DO DNIA W KTÓRYM JESZCZE RAZ ZAINSTALOWAŁEM CAŁY SYSTEM! A WSZYSTKO ZACZĘŁO SIĘ PIRDO.... W DNIU W KORYM PRZYJECHALI KOLESIE KTÓRZY MI INTERNET ZAKŁADALI !
COM/Activex Entries , Font Entries , Shared DLLs , Application Paths , Help Files Information , Windows Startup Items , File/Path Reference - tu wykrył aż 200 błędów.
[ Dodano: 24-12-2005, 18:48 ]
ZROBIŁEM TAK JAK MI PORADZIŁEŚ I NIC ! A SYSTEM ZOSTAŁ PRZYWRÓCONY DO DNIA W KTÓRYM JESZCZE RAZ ZAINSTALOWAŁEM CAŁY SYSTEM! A WSZYSTKO ZACZĘŁO SIĘ PIRDO.... W DNIU W KORYM PRZYJECHALI KOLESIE KTÓRZY MI INTERNET ZAKŁADALI !
Przeskanuj tym:MAM -avast'a ...
http://www3.ca.com/securityadvisor/virusinfo/scan.aspx
Napisz czy coś wykryło.
Ściągnij jeszcze Ad-Aware Personal Edition (zaktualizuj jeśli trzeba - update)
http://nowe.pl/modules/mydownloads/sing ... d=31&lid=4
I przeskanuj.
Daj znać co się działo
P.S. Jak możesz to wklej log'a z Hijackthis (jako kod) zobaczymy co tam masz
> oczywiście nadal mam te piep....błędy krytyczne. POMOCY.
Heh. To pewnie nieźle pochrzanione masz w systemie. Może coś z rejestrem? Po tych błędach krytycznych, co tam napisałeś, to raczej wina już nie leży po stronie wira, tylko juz ogólnie tego cudownego systemu . Proponowałbym, tak jak już mówiłem, sprawdzenie rejestru, bo tego chyba jeszcze nie robiłeś... ? Jak nie pomoże, to chyba tylko niestety zostaje reinstalacja Windows'a. A w przyszłości możesz sobie zrobić kopię bezpieczeństwa, jak chcesz mieć "auto-naprawę" windy...
Pozdr.
Heh. To pewnie nieźle pochrzanione masz w systemie. Może coś z rejestrem? Po tych błędach krytycznych, co tam napisałeś, to raczej wina już nie leży po stronie wira, tylko juz ogólnie tego cudownego systemu . Proponowałbym, tak jak już mówiłem, sprawdzenie rejestru, bo tego chyba jeszcze nie robiłeś... ? Jak nie pomoże, to chyba tylko niestety zostaje reinstalacja Windows'a. A w przyszłości możesz sobie zrobić kopię bezpieczeństwa, jak chcesz mieć "auto-naprawę" windy...
Pozdr.
hmm
Moim zdaniem to conajmniej dziwne, że naprawa nie pomogła... Ja zrobiłebym to tak: wkładam płytę z XP, daję instalację nowego systemu... po drodzę instalator wykrywa istniejący już system i pyta czy go naprawić, wówczas dałbym naprawę i naprawa przebiega podobnie jak instalacja, z tym że zostają zainstalowane wczesniej programy, itp., jedynie podczas takiej naprawy instalator może sie upomnieć o sterowniki do grafiki, więc warto sobie przygotować rozpakowany pakiet sterowników, bo instalaotr może sie upomniec konktretny plik, a nie tylko o plik exe. To inna bajka niż naprawa przez konsolę odzyskiwania, bo tam odzyskuje się poprzez komendy Dosowe i trzeba wiedzieć do czego konkretna komenda służy. Podczas ozdyskiwania przez konsole odzyskiwania zawsze można też wpisać dir/p i widać jakie są komendy, a poźniej help komenda i już jest informacja do czego ona służy