Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięUzupelnienia do projektu "komputer samochodowy" AVT434
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Wielkie dzięki dla "Darekk"za ulepszenie programu na procesor ADUC 836.
To jest to o co mi chodziło.
Pozdrawiam
To jest to o co mi chodziło.
Pozdrawiam
Na Allegro widziałem do sprzedania procesor ADUC816
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72869681
looknalem na ta aukcje i na zdjeciu widac ze procek jest w takim samym opakowaniu w jakim ja dostalem probki od AD dlatego robi mi sie dobrze ze tacy businessmani wykorzystuja dobre checi firmy a potem narzekaja ze chca wysylac do polskiNa Allegro widziałem do sprzedania procesor ADUC816
-
- -
- Kontaktowanie:
Jeśli chodzi o opakowanie to niewykluczone, że uP sprzedają w takich samych pudełkach w jakich dostarczają sampelki. A nawet jest to prawie pewne. Więc na tej podstawie nie można stwierdzić, że na 100% uP pochodzi z próbek. Trudno jednak uwierzyć, że jest inaczej...
A jeśli kradzony to proponuję ucięcie łapek jak juz tu kiedyś pisałem
A jeśli kradzony to proponuję ucięcie łapek jak juz tu kiedyś pisałem
Witam ja kupowałem procesor na tej aukcji : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72388300 , nie wydaje mi sie zeby gość handlował samplami no ale , sami oceńcie .
Mirecki77
Mirecki77
Tak ten gość z Allegro ma ten układ chyba z własnej produkcji.
Skoro Analog sprzedaje te układy po $11.25 za szt. przy ilości 100 - 999 szt. Do tego należy doliczyć cło, różnicę podatku (VAT), a przy kursie dolara 3,4zł za 1$ to cena netto wynosi: 38,25zł a ten człowiek sprzedaje za 22zł za sztukę. Ciekawe?
Skoro Analog sprzedaje te układy po $11.25 za szt. przy ilości 100 - 999 szt. Do tego należy doliczyć cło, różnicę podatku (VAT), a przy kursie dolara 3,4zł za 1$ to cena netto wynosi: 38,25zł a ten człowiek sprzedaje za 22zł za sztukę. Ciekawe?
mam podobny problem z restartowaniem się układu tak jak kolega bastek napisał wcześniej , restartuje się jak zmieniam na 2 ekran , sprawdzałem czy pojawia się impuls na nodze resetu procka i jest w momęcia restartu czyli restartuje go układ resetujący , wszysto pozatym chodzi ok bo zlicza impusly z wstryskiwacza i z czujnika drogi , mierzy temp , prosiłbym o jakieś sugestie co może być przyczyną ?
czy procek jest zmasczony (mam drugi tak że to nie jest problem wymienić), czy może o czymś zapomniałem albo jakiś bład w montarzu , ale wszystko sprawdzalm i niby jest ok
dzięki za odpowiedzi
ps. doszedłem jednej rzeczy że jak wyświetlacz jest podłączony do układu to tak się dzieje , a gdy go nie ma to chodzi stabilnie nie restartuje się po przejściu na 2 ekran , ale nadal nie wiem jak to naprawić
czy procek jest zmasczony (mam drugi tak że to nie jest problem wymienić), czy może o czymś zapomniałem albo jakiś bład w montarzu , ale wszystko sprawdzalm i niby jest ok
dzięki za odpowiedzi
ps. doszedłem jednej rzeczy że jak wyświetlacz jest podłączony do układu to tak się dzieje , a gdy go nie ma to chodzi stabilnie nie restartuje się po przejściu na 2 ekran , ale nadal nie wiem jak to naprawić
pomogło , zobacze jeszcze czy jak dłużej układ pochodzi czy będzie dzialo się podobnie , ale jak narazie to dziękuje
ps: 1K okazał się nie wystarczający ,po zmianie tego rezystora układ znowu się restartował tyle że na 3 ekranie żadziej niż wcześniej co restartował się na 2 ,
zmniejszyłem wartość tego rezystora 1K do 470 R i jak narazie chodzi spoko tylko mam pytanie czy układ resetujący będzie działał poprawnie jak tak jest sygnal zwarty do masy przez ten rezystor ???
pozdrawiam
ps: 1K okazał się nie wystarczający ,po zmianie tego rezystora układ znowu się restartował tyle że na 3 ekranie żadziej niż wcześniej co restartował się na 2 ,
zmniejszyłem wartość tego rezystora 1K do 470 R i jak narazie chodzi spoko tylko mam pytanie czy układ resetujący będzie działał poprawnie jak tak jest sygnal zwarty do masy przez ten rezystor ???
pozdrawiam
Witam
Po wymianie R31 na 1K resety się skończyły .
W artykule jest napisane, że wyświetlacz z nokii 3310 ma lepszy kontrast, czy ten wyświetlacz pracujący w inwersji daje rzeczywiście ciemne tło?
Niestety ten z 5110 dosyć mocno prześwieca.
Czy istnieje szansa na dopisanie ekranu, o którym pisałem powyżej?
Chciałbym zamontować układ w samochodzie, a wtedy programowanie będzie utrudnione.
pozdrawiam
Po wymianie R31 na 1K resety się skończyły .
W artykule jest napisane, że wyświetlacz z nokii 3310 ma lepszy kontrast, czy ten wyświetlacz pracujący w inwersji daje rzeczywiście ciemne tło?
Niestety ten z 5110 dosyć mocno prześwieca.
Czy istnieje szansa na dopisanie ekranu, o którym pisałem powyżej?
Chciałbym zamontować układ w samochodzie, a wtedy programowanie będzie utrudnione.
pozdrawiam
-
- -
jak ktoś by robił płytki drukowane do tego komputerka to jestem chętny kupić
mój email:przemkrzych@op.pl
mój email:przemkrzych@op.pl
Nowe wersje programów dla ADUC836. Wersja gaz i benzyna. Opis nowosci w załączonym pliku tekstowym. Czekam na opinie.
Wkrótce wersja dzialajaca z 2 miernikami przeplywu. Otrzymalem informacje , że taki przepływomierz od trabiego ma stałą 8000 imp/l i na tym bede sie opieral. Niestety tej wersji nie bede mogl wytestowac praktycznie. Czekam na ewentualne sugestie w tej spawie.
Usuwam zalacznik. Nowe wersje bede zawsze wrzucal w pierwszym poscie tego watku zeby bylo latwiej je znalezc.
Wkrótce wersja dzialajaca z 2 miernikami przeplywu. Otrzymalem informacje , że taki przepływomierz od trabiego ma stałą 8000 imp/l i na tym bede sie opieral. Niestety tej wersji nie bede mogl wytestowac praktycznie. Czekam na ewentualne sugestie w tej spawie.
Usuwam zalacznik. Nowe wersje bede zawsze wrzucal w pierwszym poscie tego watku zeby bylo latwiej je znalezc.
Ostatnio zmieniony 8 mar 2007, o 10:46 przez darekk, łącznie zmieniany 1 raz.
darekk: Dzieki za pamiecNowe wersje programów dla ADUC836. Wersja gaz i benzyna. Opis nowosci w załączonym pliku tekstowym. Czekam na opinie.
Fajnie, musze sie wziasc za niego jak juz jest wersja dla gaznika... wlasnie, wczesniej byla wersja beta dla gaznika, bedzie druga wersja
Ten przeplywomierz to tylko do benzyny czy do gazu tez
wersje bez pomiaru paliwa juz opublikowalem wczesniej. Z czasem moze wniose jeszcze jakies poprawki.
Wersja z przeplywomierzami w/g kolegi z ktorym korespondowalem, miala byc chyba do diesla, ale do wersji gaznikowej tez chyba moze byc. Problem jest oczywisci znalezienia 2 odpowiednich przeplywomierzy i ich zamontowania w aucie.
Dla wersji samochodu gaznik+gaz nie da sie mierzyc gazu w sposob prosty. A moze jest jednak inaczej ? jezeli tak to prosze mnie uswiadomic
Wersja z przeplywomierzami w/g kolegi z ktorym korespondowalem, miala byc chyba do diesla, ale do wersji gaznikowej tez chyba moze byc. Problem jest oczywisci znalezienia 2 odpowiednich przeplywomierzy i ich zamontowania w aucie.
Dla wersji samochodu gaznik+gaz nie da sie mierzyc gazu w sposob prosty. A moze jest jednak inaczej ? jezeli tak to prosze mnie uswiadomic
Witam
Świetna robota . Pomysł z przestawieniem zmieniającego się pola pod zużycie chwilowe, a pozostawienie stale wyświetlanych temperatur bardzo dobry. Pełna konfiguracja wyświetlanych parametrów pozwala dopasować komuterek do własnych upodobań . Super.
Mam tylko jedno pytanie:
Czy można obliczać ilość możliwych do przejechania km na podstawie zużycia chwilowego a nie średniego?
Weżmy sytuację gdy jedziemy dłuższy czas po autostradzie (mniejsze zużycie paliwa), a potem zjeżdżamy do miasta (większe zużycie). Średnie zużycie będzie się zmieniać powoli ale faktyczny możliwy zasięg będzie zależał od obecnego zużycia a nie średniego.
pozdrawiam
Świetna robota . Pomysł z przestawieniem zmieniającego się pola pod zużycie chwilowe, a pozostawienie stale wyświetlanych temperatur bardzo dobry. Pełna konfiguracja wyświetlanych parametrów pozwala dopasować komuterek do własnych upodobań . Super.
Mam tylko jedno pytanie:
Czy można obliczać ilość możliwych do przejechania km na podstawie zużycia chwilowego a nie średniego?
Weżmy sytuację gdy jedziemy dłuższy czas po autostradzie (mniejsze zużycie paliwa), a potem zjeżdżamy do miasta (większe zużycie). Średnie zużycie będzie się zmieniać powoli ale faktyczny możliwy zasięg będzie zależał od obecnego zużycia a nie średniego.
pozdrawiam
-
- -
jak ktoś złożył ten komputerek lub ma jeden na pozbyciu i chce sprzedać to chętnie odkupie
już uruchomionego mój email:przemkrzych@op.pl
już uruchomionego mój email:przemkrzych@op.pl