Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCzy tez tak macie?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
mam odpowiedź.
Dawniej Nask dał TP pulę dresów IP które na zachodzie były na niektórych serwerach poblokowane gdyż kiedyś ktoś wykorzystał ich do niecnych celów- bezwładnośćaminów powodowała, że uczciwi nowi posiadacze tych adesów mieli problem z dostaniem się na te strony. Jak widzę z opisu prawdopododbnie jako geatway masz ruterek z dymanicznym IP , oczywiście ty moje domysły i jestem ciekaw jak jest w istocie- Stąd problem był przejściowy- od strony LANu musisz mieć nata więc siłą rzeczy wszyscy użytkownicy mieli problem bo defakto dla świata byliście jako jeden wielki intruz:)
BTW fajnie ze z powrotem zagladasz na forum
hej
Adresy ip dostajesz dynamicznie z jakiejś sporej puli adresowej którą dysponuje TP
( domyślam się to on jest twoim ISP ) , więc po prostu miałeś pecha...tak jak mówiłem temat adresów IP przez które nie można się dostać na strony był już znany jakiś czas temu i wiele stron odbanowało je, ale jak widać jeszcze nie wszystkie....
powodzenia
( domyślam się to on jest twoim ISP ) , więc po prostu miałeś pecha...tak jak mówiłem temat adresów IP przez które nie można się dostać na strony był już znany jakiś czas temu i wiele stron odbanowało je, ale jak widać jeszcze nie wszystkie....
powodzenia