Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięObciążenie procka
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam mam procka AMD 500MHZ 192 MB Ram. Jak włącze DC ++, gg i winampa to pisze ze mam obciazenie 100% procesora to normalne przy moim sprzecie ale wiesza sie czasem i mozna cos z tym zrobic zeby troche je zmniejszyc?
No tak jest najcześciej : leci muza z winampa, wlaczone mam gg i dc ++ ,nagle dostaje od kogos wiadomosc i bach zawieszony.Slyszalem cos o priotetach ze mozna z mniejszyc je i w tedy moze sie cos zmienic .Te prorety to sie zmienia po wcisnieciu Ctrl+al+del. I potem tam np. przy dc+zmienic z normalny na niski czy to cos da ??
Podejrzewam, że to wina GG. Swego czasu też mi zużywał 100% mocy procesora (Athlon 2500+, 512MB ram). Po usunieciu GG i zainstalowaniu WPK problem zniknął.. Sam producent GG zalecia instalację SP2 gdyż na "gołym" XP program działa bardzo niestabilnie (prawie wcale nie działa).
Zobacz w Menadzerze zadań Windowsa (Ctr+Alt+Del) który proces zuzywa najwięcej mocy procesora (zakładka procesy).
Zobacz w Menadzerze zadań Windowsa (Ctr+Alt+Del) który proces zuzywa najwięcej mocy procesora (zakładka procesy).