Witam:)
Korzystam z interfejsu midi ze strony edw (załącznik). Chciałbym łączyć moją yamahę S80 z komputerem za pomocą długich kabli (ok 3-4m). Niestety błędy w transmisji pojawiają się już przy 1,7m (najdłuższy kabel jakim da się transmitować to 1,5m). Jak mogę wzmocnić sygnał aby przesyłać dane na więcej niż 1,5m??
pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi
Dawid
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięInterfejs midi- problem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie:
- Załączniki
-
- intrfaca.gif (15.36KiB)Przejrzano 2262 razy
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie:
masz na mysli 74LS00? jesli tak to mozesz go zastapic przez 04 06 08 (nie wykorzystanych bramek wejscia podlacz pod mase) bo te bramki pracuja jak inwerter negacja negacji daje pozytyw czyli one nie zmieniaja sygnalu tylko go wzmacniaja i poprawiaja (formuja) ksztalt nie wiem jakie miales klopoty ale zeby sprawdzic czy dziala wystarczy na wejscie podac 5V to na wyjsciu powinno byc 0V za to na nastepnej bramce (polaczonej w szereg) powinno byc znowu 5V
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie:
LS00
HCT00
troche o bramkach roznia sie technologia wykonania ale w Twoim przypadku nie ma znaczenia ktory znich zastosujesz
HCT00
troche o bramkach roznia sie technologia wykonania ale w Twoim przypadku nie ma znaczenia ktory znich zastosujesz