Witam!
Piszę w takiej sprawie chciałbym przejsc z neostraday na Toye
tylko że jak czyatłęm oferte to napisane jest wyraźnie że jeżeli chcemy podłaczyć kolejne komputery to trzeba wykupic u nich taką opcję i wtedy jest fajnie i wszystko działa
Piszą że oni muszą odpowiedio skonfigurowac mdoem i dopiero wtedy działą
pytanie czy nie dałoby się samemu skonfigurowac modemu??
Bo u mnie jest bardzo różnie z tymi komputerami które są podpięte pod sieć raz jest 4 raz jest 7 różnie
więc nei chce meic wykupione na 7 jak chodzą cztery.
Czy może to co oni piszą jest zwykłym kitem może jak podłacze wyjście na komputer do routera to bedzie chodzić normalnie??
Czyli czy ebdzie powiecmy tak:
Modem TOYA -------> router ------------------------------->komputery
I
I
--------> SWITCH----------->komputery
Na neostradzie działało ale czy an TOY pójdzie??
Pozdrawiam.
Michał M.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZmiana właściwości modemu toya
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
Nie wiem czy to zadziala ale mozna sprobowac wydaje mi sie ze to moze byc tylko chwyt reklamowy dla mniej rozeznanych w temacie jak podlaczysz te 4 kompy to nic nie powinno sie stac ale czy nie lepiej byloby Ci zalozyc siec i podpiac wszystkie kompy mormalnie do huba a modem bylby podlaczony tylko do jednego kompa(na wszystkich bylby dostep do neta) pomysl nad tym pozdrawiam
No jesli spodziewasz sie fajerwerkow, pokazu ogni bengalskich czy czegos w tym rodzaju, to sie rozczarujesz.Nie wiem czy to zadziala ale mozna sprobowac wydaje mi sie ze to moze byc tylko chwyt reklamowy dla mniej rozeznanych w temacie jak podlaczysz te 4 kompy to nic nie powinno sie stac
Jesli jednak to ma dzialac, to musialoby to byc zrobione przez zapracowanego/roztargnionego*) admina, zeby zadzialalo ot tak po podpieciu.
*) niepotrzebne zjesc.