Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Zmiana właściwości modemu toya

michalxb
-
-
Kontaktowanie:
Zmiana właściwości modemu toya

Postautor: michalxb » 10 lis 2005, o 21:05

Witam!

Piszę w takiej sprawie chciałbym przejsc z neostraday na Toye
tylko że jak czyatłęm oferte to napisane jest wyraźnie że jeżeli chcemy podłaczyć kolejne komputery to trzeba wykupic u nich taką opcję i wtedy jest fajnie i wszystko działa
Piszą że oni muszą odpowiedio skonfigurowac mdoem i dopiero wtedy działą
pytanie czy nie dałoby się samemu skonfigurowac modemu??

Bo u mnie jest bardzo różnie z tymi komputerami które są podpięte pod sieć raz jest 4 raz jest 7 różnie
więc nei chce meic wykupione na 7 jak chodzą cztery.

Czy może to co oni piszą jest zwykłym kitem może jak podłacze wyjście na komputer do routera to bedzie chodzić normalnie??

Czyli czy ebdzie powiecmy tak:

Modem TOYA -------> router ------------------------------->komputery
I
I
--------> SWITCH----------->komputery

Na neostradzie działało ale czy an TOY pójdzie??

Pozdrawiam.
Michał M.

Awatar użytkownika
piterino_16
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: piterino_16 » 12 lis 2005, o 22:51

Nie wiem czy to zadziala ale mozna sprobowac wydaje mi sie ze to moze byc tylko chwyt reklamowy dla mniej rozeznanych w temacie jak podlaczysz te 4 kompy to nic nie powinno sie stac ale czy nie lepiej byloby Ci zalozyc siec i podpiac wszystkie kompy mormalnie do huba a modem bylby podlaczony tylko do jednego kompa(na wszystkich bylby dostep do neta) pomysl nad tym pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 12 lis 2005, o 23:02

Nie wiem czy to zadziala ale mozna sprobowac wydaje mi sie ze to moze byc tylko chwyt reklamowy dla mniej rozeznanych w temacie jak podlaczysz te 4 kompy to nic nie powinno sie stac
No jesli spodziewasz sie fajerwerkow, pokazu ogni bengalskich czy czegos w tym rodzaju, to sie rozczarujesz.
Jesli jednak to ma dzialac, to musialoby to byc zrobione przez zapracowanego/roztargnionego*) admina, zeby zadzialalo ot tak po podpieciu.

*) niepotrzebne zjesc.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”