Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCyfrowy Polsat pod dwa telewizory
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- cobra_bajka
- -
Ja podłączyć dwa telewizory pod jeden tuner Cyfrowgo Polsatu?
Chodzi o odbiór różnych programów z jednego tunera na dwóch telewizorach.
Czy jest to mozliwe?
Chodzi o odbiór różnych programów z jednego tunera na dwóch telewizorach.
Czy jest to mozliwe?
- cobra_bajka
- -
Zgadza sie.
Na każdym telewizorze chcę oglądać coś innego używając jednego tunera.
Czyli można to porównać z działaniem TV kablowej - przykład:
rozdzielam kabel główny telewizji kablowej, który wchodzi do mieszkania na dwa telewizory i oglądam na każdym z nich co chcę.
I o to mi chodzi z tunerem polsatu.
Przyznam się, że miałem problem nawet z tym jednym telewizorem. Ponieważ miałem uszkodzone gniazdo EURO.
Ale to na mrginesie.
Na każdym telewizorze chcę oglądać coś innego używając jednego tunera.
Czyli można to porównać z działaniem TV kablowej - przykład:
rozdzielam kabel główny telewizji kablowej, który wchodzi do mieszkania na dwa telewizory i oglądam na każdym z nich co chcę.
Przyznam się, że miałem problem nawet z tym jednym telewizorem. Ponieważ miałem uszkodzone gniazdo EURO.
Ale to na mrginesie.
Dalej się nie rozumiemy. Czy chcesz na 2 tv oglądać jednocześnie 2 różne programy? Jeśli tak to potrzebujesz drugiego odbiornika z drugą kartą abonamentową (no można też mieć podwójny tuner (tam też chyba trzeba mieć 2 karty)). Jeśli natomias chcesz oglądać raz na jednym tv raz na 2 (lub na obu to samo w tym samym czasie) to kup rozdzielacz albo modulator (jeśli tuner go nie posiada).
Zmien mieszkanie.rozdzielam kabel główny telewizji kablowej, który wchodzi do mieszkania na dwa telewizory i oglądam na każdym z nich co chcę.
Ale to na mrginesie.
- cobra_bajka
- -