Obudowę liczyłem, ale miałem jakieś złe parametry do tego Voice kraft, dlatego jak widać na zdjęciu poszedłem w eksperymentowanie i zrobiłem 2 wersje z 2 otworami dl16 s 7 i z jednym. Obudowa jest przedzielona wewnątrz bo przy pełnej objętości mi się nie podobało teraz jest 60litrów...
na niskotonowym jest napisane 350W ale to tak jak te paramety które miałem może okazać się nie prawdą...
Ogólnie teraz jak mam te głośniki podłączone do Eltrona, przerobionego na 2 kanałowy (dobudowano 2 końcówkę, ale chodzi z org. transformatora, który jest chyba nie wystarczający)
Wewnątrz mam 3-drożne zwrotnice z podzniałem przy 700 i 5000Hz ze spadkiem 12dB
O które przewody chodzi? Wewnątrz mam przewody o średnicy z izolacją 4mm, czy to jakiej gróbości są przewody ma duży wpływ? Jestem początkującym fanatykiem

w tej dziedzinie i jeszcze nie wiem sporo... Teraz jak tego słucam to mi się bardzo podoba efekt, z tym że jest pewna rzecz jak gra cicho to nic się nie dzieje, ale po tym jak posłucham muzyki głośno, ale nie najgłośniej eltrona ustawiam na 50% to po kilku minutach dzieje się coś dziwnego głośnik niskotonowy trzeszczy tak jakby się spalił co słychać jak przyciszę po wyłączeniu wzmacniacza na kilka minut efekt ustępuje... Dodam, że wzmacniacz ten nie był używany przez 15lat i to napewno jego wina, kondensatory zapewne już nie funkcjonują jak należy

Dlatego chcę zbudować nowy wzmacniacz...