Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPoszukuje materialow o tematyce - mikroprocesory
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam państwa.
Poszukuje materialow o tematyce - mikroprocesory. Przewertowalem juz dosyc duzo stron jednak znaleziska nie sa dla mnie satysfakcjonujace.
Prosze o jakies posciki w tej sprawie.
Dzieki
Temat poprawiłem... End
Poszukuje materialow o tematyce - mikroprocesory. Przewertowalem juz dosyc duzo stron jednak znaleziska nie sa dla mnie satysfakcjonujace.
Prosze o jakies posciki w tej sprawie.
Dzieki
Temat poprawiłem... End
pościk w tej sprawie....
www.google.pl na zapytanie "mikroprocesor" wypisuje info o ~143tys stron....
hmm.... ale ok...
a możesz bardziej konkretnie? aplikacje? architektury?...
a które strony przeglądałeś - i czego na nich nie znalazłeś ?
www.google.pl na zapytanie "mikroprocesor" wypisuje info o ~143tys stron....
hmm.... ale ok...
a możesz bardziej konkretnie? aplikacje? architektury?...
a które strony przeglądałeś - i czego na nich nie znalazłeś ?
och Tomku, ileż rozpaczy w Twym głosie...aż się serce kraje (na plasterki)
może tu poszukaj....masz wszystko na raz...
Teo
a teraz jestem poważna jak marmurowy nagrobek...
może sprecyzuj swoje pytanie/prośbę, co?
bo na takie jak zadane na początku, to raczej ciężko cokolwiek odpowiedzieć
i tematem zastepczym stanie się...
może tu poszukaj....masz wszystko na raz...
Teo
a teraz jestem poważna jak marmurowy nagrobek...
może sprecyzuj swoje pytanie/prośbę, co?
bo na takie jak zadane na początku, to raczej ciężko cokolwiek odpowiedzieć
i tematem zastepczym stanie się...
Sorka za nie ścisłość, głównie chodzi mi o książki, artykuły itp, których mało znalazłem na WWW. Pisze prace na ten temat. Temat jako tako jeszcze nie został do końca sformułowany – po prostu „Mikroprocesory”, w trakcie pisania cosik wymyśle. Jak coś macie to proszę o jakieś namiary . Przyda się wszystko.
Dzięki za tak szybką reakcje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- -
- Kontaktowanie:
Zrozum ze z tego co napisales to nawet nie ma jak Tobie pomoc, bo pytasz o takie ogolniki ze hej... dobrze charakteryzuje to notka Tomka. Albo sprecyzuj, albo... no nie wiem.
Ale wiesz co, jedna rade mam. Udaj sie do najblizszej biblioteki i zapytanie o 'Anatomie PC' czy jakas inna podobna ksiazke. Tam powinienes znalezc troche historii itp informacji.
Ale wiesz co, jedna rade mam. Udaj sie do najblizszej biblioteki i zapytanie o 'Anatomie PC' czy jakas inna podobna ksiazke. Tam powinienes znalezc troche historii itp informacji.
Jako tako nie mogę się zarazie sprecyzować, ponieważ nie wiem jakie materiały zdobędę. Wiem ze to jest ogólnikowo, jednak mam na tyle dobrze ze mogę temat swojej pracy rozwinąć w trakcie pisania. Teraz chodzi mi o publikacje, które mogę przeglądnąć i podjąć decyzje w jakim kierunku temat drążyć. Nie chodzi mi o tytuły książek, wiem ze są zbiory w formie elektronicznej. Ma ktoś może takie?? Prosze pomóżcie!!!!!!!!!!!!
BIblioteka TTL w programie Active HDL 6.3
Witam!! Wielka prośba mam program active hdl 6.1 niestety nie mam tam zaladowanej biblioteki TTL ma ktos moze ta biblioteke ewentualnie link do stronki z ktorej moglbym ja sciagnac z gory wielkie dzieki pozdro!!
[ Dodano: 21-10-2005, 15:46 ]
PS w razie jakis odpowiedzi moj adres to: mojasprawa@poczta.fm lub gg: 7912724
[ Dodano: 21-10-2005, 15:46 ]
PS w razie jakis odpowiedzi moj adres to: mojasprawa@poczta.fm lub gg: 7912724
To może zainteresuje cię http://www.wkl.com.pl/oferta.php?kd=1&dzial=2&id=171Sorka za nie ścisłość, głównie chodzi mi o książki, artykuły itp, których mało znalazłem na WWW. Pisze prace na ten temat. Temat jako tako jeszcze nie został do końca sformułowany – po prostu „Mikroprocesory”, w trakcie pisania cosik wymyśle. Jak coś macie to proszę o jakieś namiary . Przyda się wszystko.
Pozdrawiam
-
- -
- Kontaktowanie:
hmm, widzę że cebula i wiadra nie mają wzięcia....no cóż...
Teo
odszukałam stare materiały z uczelni...tego jest cały kompakt "Advanced microprocessor architectures",
poniżej próbka, taki dość przypadkowy wybór...
081401.pdf
090602.pdf
4657.pdf
next.pdf
whpres98.pdf
to są opisy,artykuły, manuale dla piszących BIOSy (czy ogólnie mówiąc - niskopoziomowy soft),
materiały dotyczą cpu Cyrix,Intel, Ibm,ST i paru innych...
jak takie coś odpowiada - napisz dokładnie co wystawić na sieć,
te pliki będą na serwerze do środy/czwartku, potem je wycinam....
Teo
odszukałam stare materiały z uczelni...tego jest cały kompakt "Advanced microprocessor architectures",
poniżej próbka, taki dość przypadkowy wybór...
081401.pdf
090602.pdf
4657.pdf
next.pdf
whpres98.pdf
to są opisy,artykuły, manuale dla piszących BIOSy (czy ogólnie mówiąc - niskopoziomowy soft),
materiały dotyczą cpu Cyrix,Intel, Ibm,ST i paru innych...
jak takie coś odpowiada - napisz dokładnie co wystawić na sieć,
te pliki będą na serwerze do środy/czwartku, potem je wycinam....
Ok możemy pominąc uszczypliwościPomijając uszczypliwość Tomka myslalem tez o mikrokontrolerach z rodziny 51. Moze w tym kierunku się posune dalej. Jednak głównie chodzi o te .......materialy.
proponuje
1. rys historyczny : Intel 8080 (pamiętaj, ze w skałd mikroprocesora wchodziły 3 układy scalone MCU, zegar i sterownik magistrali)Intel 8085 , Motorola 6800, Intel 8048. dorzuć może tez Z80 plus troche peryferii 8255, 8253, 8257, MC6820, MC6850 itp. To dla 8bitów. Jako cos mocniejszego mozesz dorzucić 8086 i 8088 i Motorole MC68000.
2. Jednoukładowe: Intel 8051 i 80251, Atmele najlepiej ATMegi, PIC 16F i PIC18F, trochę klonów 8051 (siemens, philips itp), Mozesz tez troche nowych Ziloga i Motoroli ( czy jak tam sie to teraz nazywa)
3. Cos mocniejszego np Intel 80386SX ( fajny jednoukładowiec), jakies ARM7 np Philips LPC, Atmele tez moga być
4. jako dodatek możesz wspomnieć o nowych z półki F1 np Pentium 4
Każdą z rodzin opisz w miarę mozliwości, trochę tego troche tamtego. Zrób porównania architektur, wydajności, zasobów,peryferii, pokaż drogi rozwoju.
Nie bedzie tego dużo ...jakieś 2...3kstron
Moze to Ci pomoże w kierunkach poszukiwań gooogle and go
Pzdr
T.
-
- -
- Kontaktowanie: