Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Drukarka Lexmark Z35

Awatar użytkownika
mulkey
-
-
Drukarka Lexmark Z35

Postautor: mulkey » 18 paź 2005, o 16:09

Mam problem z drukarką polega on na tym,że nie drukuje na czarno tekstu.Na kolorowo drukuje.Mam tzw uzupełniacze do kadridży i cały czas nimi uzupełnialem brakujący atrament i bylo ok.Ale od dluzszego czasu juz czarnym nic nie drukuje.Pytanie co moze sie stać, ewentualnie jak usunąć awarie ?

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 18 paź 2005, o 20:44

Zaschnięte dysze. Tusz z uzupełniaczy pozatym jest gęstszy niż oryginalny co dodatkowo przytyka dysze (miałem podobnie z Z52).
W Lexmarku tego nie robiłem, ale w HP zatkane dysze wystarczyło zmoczyć spirytusem, potrzepać kardridżem i się odtykały (oczywiście na dłuższą metę trzeba będzie wymienić kardridż)

a_antoniak
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: a_antoniak » 18 paź 2005, o 21:02

mam Z45. robię tak: czajnik -> gorąca woda (ale nie wrzątek), wkładam koniec kartridza i po paru sekundach jest ok. test - chusteczka (powinien zostawiac wyraźny, nieprzerywany ślad).

ROM
-
-

Postautor: ROM » 18 paź 2005, o 21:53

Woda nie musi być gorąca.Przy kiepskim tuszu też musiałem, każdorazowo przed drukowaniem wkładać kardridż do wody :(.

a_antoniak
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: a_antoniak » 18 paź 2005, o 22:18

Przy dobrym tuszu wody nie trzeba wcale (no chyba, że się rok nie drukowało). Większość refill-ów itp. wynalazków to ściema, ale to tania metoda zapewnienia sobie drukowania w jako takiej (no bo przecież nie dobrej) jakości.

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 19 paź 2005, o 20:41

:D robilem tak jak mowiliscie tylko ze ostatnio jak zainstalowalem znowu drukarke to pisalo mi ze nie ma czarnego kadridza w drukarce a byl :? i pozatym zauwazylem ze po bokach wylewa sie czarny tusz z kadridza :o ..Ile kosztuje zamieniik do tej drukarki ?

[ Dodano: 28-11-2005, 18:56 ]
Witam kupilem nowy kadridż bo tamten byl do wyrzucenia. Ale gdy daje polecenie drukuj czy to z paina czy to z podgladu obrazka to najpierw wyskakuje mi bląd ze jest Awaria drukarki ,,Sprawdz czy wszystko jest podlaczone...." a po 3 sek zaczyna drukowac a uwaga nadal widnieje co jest ? moze mial ktos podobny problem? ..Ost sciaglem z neta akualizacje ale dalej tak samo

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”