Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDrukarka Lexmark Z35
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Mam problem z drukarką polega on na tym,że nie drukuje na czarno tekstu.Na kolorowo drukuje.Mam tzw uzupełniacze do kadridży i cały czas nimi uzupełnialem brakujący atrament i bylo ok.Ale od dluzszego czasu juz czarnym nic nie drukuje.Pytanie co moze sie stać, ewentualnie jak usunąć awarie ?
Zaschnięte dysze. Tusz z uzupełniaczy pozatym jest gęstszy niż oryginalny co dodatkowo przytyka dysze (miałem podobnie z Z52).
W Lexmarku tego nie robiłem, ale w HP zatkane dysze wystarczyło zmoczyć spirytusem, potrzepać kardridżem i się odtykały (oczywiście na dłuższą metę trzeba będzie wymienić kardridż)
W Lexmarku tego nie robiłem, ale w HP zatkane dysze wystarczyło zmoczyć spirytusem, potrzepać kardridżem i się odtykały (oczywiście na dłuższą metę trzeba będzie wymienić kardridż)
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
robilem tak jak mowiliscie tylko ze ostatnio jak zainstalowalem znowu drukarke to pisalo mi ze nie ma czarnego kadridza w drukarce a byl i pozatym zauwazylem ze po bokach wylewa sie czarny tusz z kadridza ..Ile kosztuje zamieniik do tej drukarki ?
[ Dodano: 28-11-2005, 18:56 ]
Witam kupilem nowy kadridż bo tamten byl do wyrzucenia. Ale gdy daje polecenie drukuj czy to z paina czy to z podgladu obrazka to najpierw wyskakuje mi bląd ze jest Awaria drukarki ,,Sprawdz czy wszystko jest podlaczone...." a po 3 sek zaczyna drukowac a uwaga nadal widnieje co jest ? moze mial ktos podobny problem? ..Ost sciaglem z neta akualizacje ale dalej tak samo
[ Dodano: 28-11-2005, 18:56 ]
Witam kupilem nowy kadridż bo tamten byl do wyrzucenia. Ale gdy daje polecenie drukuj czy to z paina czy to z podgladu obrazka to najpierw wyskakuje mi bląd ze jest Awaria drukarki ,,Sprawdz czy wszystko jest podlaczone...." a po 3 sek zaczyna drukowac a uwaga nadal widnieje co jest ? moze mial ktos podobny problem? ..Ost sciaglem z neta akualizacje ale dalej tak samo