Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

timeout w '51 a avr

tomaszwiewiorka
-
-
Kontaktowanie:
timeout w '51 a avr

Postautor: tomaszwiewiorka » 8 mar 2005, o 21:17

Programując pod Bascomem 51 używałem instrukcji timeout wraz z Inputbin. Program odbierał znak,jeśli w odpowiednim, zadanym, czasie nie dostał żadnego znaku, program kończył odbieranie bez większego rezultatu i "leciał" dalej. Niestety kompilator pod avr już nie obsługuje timeout. Bez niego trochę jest trudno, ponieważ gdy program dojdzie do instrukcji Inputbin, to staje w miejscu i czeka na znak, jeśli nie otrzyma znaku, to cały procek stoi. Może ktoś zna jakąłś instrukcję pod Bascom AVR, która mogła by mi pomóc.

Z góry dziękuje.

KEN
-
-

Postautor: KEN » 14 paź 2005, o 06:26

Poradziłeś sobie z tym problemem? Bo jak jeszcze nie to mam dla Ciebie lekarstwo! A jak tak to napisz jak tego dokonałeś

tomaszwiewiorka
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: tomaszwiewiorka » 17 paź 2005, o 14:10

Niestety zaprzestałem prób z RS-em, ale jeśli udało Ci się w jakiś sposób opanować "timeouta" to napisz jak, napewno jeszcze kiedyś z tego skorzystam :)

Dzięki

szymel
-
-

Postautor: szymel » 18 paź 2005, o 13:46

Niestety zaprzestałem prób z RS-em, ale jeśli udało Ci się w jakiś sposób opanować "timeouta" to napisz jak, napewno jeszcze kiedyś z tego skorzystam :)

Dzięki
Cóż , zbyt szybko się poddałeś , a wystarczyło tylko zerknąć do Help-a :D

Piotrek

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”