Witam wszystkich użytkowników forum.
Mam problem. Otóż łączę się z internetem poprzez sieć komórkową za pomocą modemu GPRS. Niejednokrotnie po ściągnięciu ok. 500 KB modem przestaje reagować - nie odbiera danych. Po restarcie wszystko wraca do normy oczywiście do podobnej granicy ściągniętych danych. Czy może to być wina kiepskiego zasięgu? (program pokazuje 3 z 5 kresek). Znajomy doradził mi zakup anteny zewnętrznej. Pytanie czy jest sens kupować ją a jeżeli już to czy coś to zmieni. Prosiłbym o wszelkie porady na ten temat.
ps. Modem Sony Ericsson GC-75e
Dziękuję z góry wszystkim za porady i pozdrawiam
Przemo
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z połączeniem przez GPRS
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Problem z połączeniem przez GPRS
Cześć... Czy nie odpowiedziałeś sobie sam na to pytanie?..... Po restarcie wszystko wraca do normy .......... Czy może to być wina kiepskiego zasięgu?
Jeżeli po restarcie wszystko jest ok no to chyba nie wina anteny... A jak ściągasz w różnych warunkach atmosferycznych? Zmienia się skala poziomu sygnału?
re
zapewne to ten powód-proponowałbym wykonac test w róznych miejscach-propagacja BTS
Re: Problem z połączeniem przez GPRS
Wracając do tego co napisałeś to kiedyś próbowałem łączyć się przez modem z komórki z internetem. Ale to mnie kosztowało.......... Otóż łączę się z internetem poprzez sieć komórkową.....
Wpadłem na iny sposób - DARMOWY bo za połączenie z internetem nie płaciłem nic... i to z komórki.
Ale nie ma nic za darmo... zamiast przez GPRS łączyłem się wybierając 0-202122 czyli nr dostępowy tepsy. I tak połączenie (jako dane) wchodziło mi w darmowe minuty. A że miałem ich dużo więc...
Za to transfer był do d.....