Witam serdecznie kolegów elektroników!
Mam taki niemały problem i nie wiem już co z tym zrobić
Chodzi o dorobione WYJście S/PDIF do procesora gitarowego Digitech VGS 2120 Artist.
Zrobiłem układ na CS8402A wg schematu i opracowania pobranego z netu. Układ ten, wraz z kilkoma układami CMOS (bramki i przerzutniki) ma za zadanie przekonwertować wewnętrzny format sygnału procesora na format S/PDIF.
Układ działa super dobrze, ale.... Jest jeden problem.
Otóż na wyjściu układu CS8402 (TXP) podłączyłem trafo separujące przez rezystor 91 Ohm i 75 Ohm równolegle do uzwojenia pierwotnego. Z trafa sygnał leci do wejścia cyfrowego karty Delta Audiophile 24/96.
Trafo jest takie, jak zaleca producent układu sc. I wszystko było by dobrze, gdyby nie cholerny pisk, słyszalny razem z sygnałem z procesora! !
Pisk ten jest małej częstotliwości, ok. 1kHz. Najdziwniejsze jest to, że jak podłączę ów przetwornik do wejścia PC-ta pomijając trafo, czyli tylko przez C i R, to pisku NIE ma!?!?
Czy może ktoś orientuje się o co tu chodzi?? Jak to pieroństwo zlikwidować?
Będę niezmiernie wdzięczny za wszelką pomoc!!
Po co dwa te same tematy?...jeden wystarczy.Temat zamykam! The End
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPisk na wyjściu S/PDIF po trafie separującym jak zlikwidować
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy