Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięradmor 5122
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Radmor 5122 jest to sprzęt który odbiera fale AM i to mnie boli. Zabujałem się w tym wskaźniku diodowym, drewniane panele boczne, miedziano-brązowy kolor i mam dosyć tych beznadziejnych informacji że nie da się tego przestroić. Wszystko się da tylko trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i coś wymyśleć. Nie wiem morze wstawię nowy układ UFK. Proszę o wskazówki, koncepcie, pomysły (SCHEMATY) pozdrawiam Dariusz
Jasne ze wszystko sie da ale to jest tuner AM i jest to tuner przeznaczony do wspolpracy z 5102 dlatego moze sprobuj sobie go kupic i bedziesz mial caly zestaw tu masz jak go przestroic EdW jesli ta koncepcja Ci nie pasi to zrob sobie kompletne radio UKF z RDS i taki wynalazek wstaw do tej obudowy w ktorej tak jestes zakochany schemat 5122 a opis byl w Re 8'82
BTW polecam analize T9010 tam tez skala strojenia byla na linijce diodowej
BTW polecam analize T9010 tam tez skala strojenia byla na linijce diodowej
-
- -
Tylko nie myśl sobie że jesteś pierwszy, ja ten numer zrobiłem tak dawno że nie pamietam , podstawowym warunkiem jest posiadanie schematu , ja swój gdzieś posiałem.
Płyta FM standartowa na owe czasy Merkury albo Zodiak (głowica GFE105, posrednia TDA1200, stereo na MC1310), zastosowałem jeden potrójny przekażnik 12V, przełaczający sygnał wyjściowy AM/FM, oraz zasilanie płyty FM lub AM, (w płycie am przeciąć odpowiednią ścieszkę zasilającą AM ale pozostawić zasilanie wskażników troszkę wyszła pajęczyna), poziom sygnału podłączyłem przez mała diodę np AAP... i rezystor nastawny, wskaźnik stereo jedna z diod ze wskażnika , do przełączania-podawania napięcia na cewkę przekaźnika zmodyfikowałem podłączenie przełącznika strojenie ręczne-programator.
Wszystko działało tylko że wymiarami do niczago nia pasowała. Bliższe informacje na prv.
Płyta FM standartowa na owe czasy Merkury albo Zodiak (głowica GFE105, posrednia TDA1200, stereo na MC1310), zastosowałem jeden potrójny przekażnik 12V, przełaczający sygnał wyjściowy AM/FM, oraz zasilanie płyty FM lub AM, (w płycie am przeciąć odpowiednią ścieszkę zasilającą AM ale pozostawić zasilanie wskażników troszkę wyszła pajęczyna), poziom sygnału podłączyłem przez mała diodę np AAP... i rezystor nastawny, wskaźnik stereo jedna z diod ze wskażnika , do przełączania-podawania napięcia na cewkę przekaźnika zmodyfikowałem podłączenie przełącznika strojenie ręczne-programator.
Wszystko działało tylko że wymiarami do niczago nia pasowała. Bliższe informacje na prv.