Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z nagrywarką DVD Lite-On
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam.
Mam problem jak w temacie z nagrywarką DVD Lite-On SHOW 1653S,problem polega natym że niestety niewidzi,nieczyta i wszystko inne na nie jesli chodzi o płytę CD.Jednak jak do napędu włoże płyte DVD jest wporządku nagra i odczyta natomiast płyta CD to tak jak by jej niebyło.Coś niby próbuje ale za klika sekund napęd rezygnuje z prób i kończy się to komunikatem z windy "Napęd niegotowy lub brak nośnika" czy coś wtym stylu.Problem powstał nagle czyli z dnia nadzień.
Za wszelkie odpowiedzi lub podpowiedzi jak usunąć problem Dziękuje
Stefan
Mam problem jak w temacie z nagrywarką DVD Lite-On SHOW 1653S,problem polega natym że niestety niewidzi,nieczyta i wszystko inne na nie jesli chodzi o płytę CD.Jednak jak do napędu włoże płyte DVD jest wporządku nagra i odczyta natomiast płyta CD to tak jak by jej niebyło.Coś niby próbuje ale za klika sekund napęd rezygnuje z prób i kończy się to komunikatem z windy "Napęd niegotowy lub brak nośnika" czy coś wtym stylu.Problem powstał nagle czyli z dnia nadzień.
Za wszelkie odpowiedzi lub podpowiedzi jak usunąć problem Dziękuje
Stefan
Dołączę się do tematu z takim spostrzeżeniem.... ja mam rec DVD LiteOn SOHW 1633S i małe problemy z odczytem płyt DVD. Może głupie spostrzeżenie ale jak sprzęt jest ciepły lub gorący nie widzi co niektórych nagrywanych płyt. Przy sprzęcie "świeżo włączonym do sieci" raczej nie ma z tym problemów..... Czego to wina?
A mój CD/DVD nie czyta nagrywanych CD ale oryginały czytaMoże głupie spostrzeżenie ale jak sprzęt jest ciepły lub gorący nie widzi co niektórych nagrywanych płyt. Przy sprzęcie "świeżo włączonym do sieci" raczej nie ma z tym problemów.....
jeszcze jedno kupiona w zaplombowanym kompie 4 miesiące temu więc żadnego czyszczenia (płyta czyszcząca na sucho nie pomogła ale nic się nie pali bo nagrywarka czyta wszystko).
Witam.Jam mam z moją nagrywarką problem,że nieczyta wogule CD.Chodzi oczywiście o Lite-On SHOW 1653S.Niezależnie czy to jest CD nagrywane cz orginał.Nawet jej wyczyścić się nieda płytą czyszczącą CD.Wiadomo że można rozkręcić urządzenie i skorzytać z dobrodziejstw techniki,spisikać jakimś cudownym preparatem lub w inny sposób to wyczyścić.Próby takie już były ale zabrudzona głowica laserowa tak mi się wydaje niema nic do tego,dlatego że czyta płyty DVD.A najlepsze jest to ze minęła gwarancja jakieś 3 miesiące temu i to jest problem.Pytam co moze być chociaż zakładam,że nieobejdzie się w przypadku chęci nagrywania płyt CD i DVD w jednym napędzie bez kupna nowego ale z drugiej strony półtora roczne urządzenie i się zepsuło.
Jestem rozczarowany tą firmoą,posiadam 3 nagrywarki w różnych komputerach firmy TEAC oczywiścia są to nagrywarki CD i niemam znimi problemów ale kupiłem se Lite-On bo ludzie chwalą no i cena jest przystępna a tu masz.. Lipa
Pozdrawiam
Stefan
Jestem rozczarowany tą firmoą,posiadam 3 nagrywarki w różnych komputerach firmy TEAC oczywiścia są to nagrywarki CD i niemam znimi problemów ale kupiłem se Lite-On bo ludzie chwalą no i cena jest przystępna a tu masz.. Lipa
Pozdrawiam
Stefan
Stefan... ja osobiście LITE-ON'a uwarzam za solidną firmę choćby dlatego, że kupując może jakieś 1.5 roku temu rec CD LTR-52246S do dnia dzisiejszego śmiga mi spoko.... mimo że już 2 płyty rozpadły mi się na kawałeczki i sprzęt był rozbierany przeze mnie na cząści pierwsze i czyszczony. To samo spotkało CD LG i 1 taka płyta wykończyła go. A druga moja nagrywarka jak pisałem to rec LITE-ON SOHW 1633S i jest trochę słabsza jeżeli chodzi o odczyt CD. Już w chwili zakupu dołączona płytka CD z NERO była dla rec DVD trudno czytelna a na rec CD śmignęłaJestem rozczarowany tą firmoą,posiadam 3 nagrywarki...
Niedawno znajomy kupował rec DVD i prosił mnie o poradę. Poleciłem LITE-ON'a ale sprzedawca w sklepie powiedział że dzisiaj LITE-ON to nie jest ten LITE-ON który był kiedyś...
....ile w tym prawdy...???
Ja mialem z kolei inna sytuacje DVD czytalo bez problemu jaki kolwiek CD a nie czytal wogole DVD. Moze problem w tym ze taki laser w srodku to jakby dwa (hybryda) w jednym cos jak podwojne diody LED (teoria nie sprawdzona) i wlasnie jeden z nich padl? Same lasery sa ciagle udoskonalene zwlaszcza te do DVD Writer i one maja krotkie zycie. Dla kazdego urzadzenia zbyt wysoka temperatura zle wplywa na uklad ja zauwarzylem odkad mam zrobiony ala radiator z wentylatorem to DVD to lepiej pracuje
Też miałem prolem z tą nagrywarką nie czytała cd i nie nagrywała cd .
DVD czytała i nagrywała a miała 1 tydzień wyjście...
odać do serwisu wymienią na nową to chyba jakiś problem z oprogramowaniem tej nagrywarki .
Teraz ta druga działa bez problemu.
I uwaga na plomby gwarancyjne przy wkładaniu bardzo łatwo je przetrzeć
DVD czytała i nagrywała a miała 1 tydzień wyjście...
odać do serwisu wymienią na nową to chyba jakiś problem z oprogramowaniem tej nagrywarki .
Teraz ta druga działa bez problemu.
I uwaga na plomby gwarancyjne przy wkładaniu bardzo łatwo je przetrzeć
Hmm kiedtś podobnie było z TEACem. Nagrywajki do prędkości x24 były rewelacyjne. Natomiast jak w czerwcu 2002 r kupiłem x40 to nagle poszła podobna opinia, że ten TEAC to nie ten co był kiedyś (modele x52 były tego potwierdzeniem). Natomiast LITE-ON do tej pory miał dobrą opinię (sam kupiłem DVDREC tej firmy 1693s, nawet jeszcze do końca nieprzestestowana, jak się będzie sprawować to się zobaczy)dzisiaj LITE-ON to nie jest ten LITE-ON który był kiedyś...
....ile w tym prawdy...???
No tak... Ja też nie dawno kupiłem sobie SOHW 1653s Lite-ON
i też kiepsko nie wszystkie cd czyta a kupiłem niedalej jak miesiac temu, no moze miesiac z małym hakiem.
bede musiał pojechac i wymienic.
natomiast mam nagrywarke cd lite-on'a i chodzi bez problemu juz chyba drugi rok
zawsze nagrywa nie ma problemu a ta dvd to widze powszechna opinia
no cóż cena podejżana nie
Pozdrawiam.
Michał M.
i też kiepsko nie wszystkie cd czyta a kupiłem niedalej jak miesiac temu, no moze miesiac z małym hakiem.
bede musiał pojechac i wymienic.
natomiast mam nagrywarke cd lite-on'a i chodzi bez problemu juz chyba drugi rok
zawsze nagrywa nie ma problemu a ta dvd to widze powszechna opinia
no cóż cena podejżana nie
Pozdrawiam.
Michał M.