Witam wszystkich!!
To mój pierwszy temacik ale mam nadzieje że ktoś mi odpowie. Otuż szukam i szukam w internecie jakiegoś schematu kierownicy na USB i nie mogę niczego takiego znaleść, moze ktoś ma dostęp do czegoś takiego. OPnieważ chciałbym sobie taką kierownice zbudować. Zbudowałem już kierownice na port GAME ale mam nową płytę i na niej nie ma portu GAME Na płycie znajduje się co prawda złącze do którego należy wpiąć śledzia ale nie działa. Myślę że kierownica na USB była by lepsza dokładniejsza w instalacji i kalibracji. Nie znam się na tym zbyt dobrze ale myśle że coś takiego jest wykonalne. Każdy wie jak to bywa z potencjometrami(brudzą się i czasami nie działaja poprawnie). Może na porcie USB dało by się zbudować coś w pełni cyfrowe?? Kiedyś zastanawiałem się czy nie można by użyć do tego myszki to znaczy jej czujników optycznych to by było dość dokładne (nie wiem jestem lakiem ale może ktoś by coś wymyślił).
Myśle że nie tylko ja bym na tym skożystał, uważam że duzo osób by chętnie coś takiego sobie zrobiło.
Z góry dzięki!
Pozdrawiam.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSchemat kierownicy USB-pomoc
Moderator:Jacek Bogusz
Mam ten sam problem, szukam jakiegos schematu dla kierownicy USB, moze byc na potencjometrach.Bardzo prosze o pomoc.
Do modów i adminów: Bardzo przepraszam za "odkopanie" tematu, nie wiem jak w przypadku kolegi wyżej ale w moim przypadku ten temat jest aktualny i poszukuje takiego schematu
EDT: Cos znalazlem, mianowicie http://nagasm.suac.net/ASL/usb/usbjoy.pdf Tu jest schemat skonstruowania analogowego joysticka USB na mikrokontrolerze CY7C63000. Niestety nie wiem gdzie mogę kupićgo w polsce i za ile
Do modów i adminów: Bardzo przepraszam za "odkopanie" tematu, nie wiem jak w przypadku kolegi wyżej ale w moim przypadku ten temat jest aktualny i poszukuje takiego schematu
EDT: Cos znalazlem, mianowicie http://nagasm.suac.net/ASL/usb/usbjoy.pdf Tu jest schemat skonstruowania analogowego joysticka USB na mikrokontrolerze CY7C63000. Niestety nie wiem gdzie mogę kupićgo w polsce i za ile