Chciałbym przedstawić własnoręcznie wykonane urządzenie. Jest to efekt gitarowy "distortion" (SansAmp GT-2 z www.tonepad.com <-). Do budowy wykorzystałem: zwykłe rezystory, kondenstory MKSE, potencjometry firmy Telpod i kostki NE 5532 (zamiast TL 072). A co do tranzystora, to można z powodzeniem wykorzystać każdy NPN (np. BC 547)
 Cały układ umieściłem w obudowie Z-33A wraz z zasilaczem. Planuję zamontować jeszcze dwa efekty: chorus (także z www.tonepad.com) i tremolo-vibrato (efekt opisany w EP 12/96 jako kit AVT-314). Gniazda (wejście, wył. nożny, +jedno dodatkowe) - stare "diny" z rozbiórki sprzętu. Wyjście - kabel z wtyczką "din" (którą można zmienić wg własnycz potrzeb). Wbudowałem dodatkowo "elektroniczne przełączniki efektów" zbudowane z: ukladow 4013 (w odpowiedniej konfiguracji pracują jako przerzutniki T), 4066 (klucze analogowe sterowane ww przerzutnikami) i kilku biernych elementów - zapewnia to bezzakłóceniowe przełączanie sygnału (np. przełączanie distortion - clean)
 Cały układ umieściłem w obudowie Z-33A wraz z zasilaczem. Planuję zamontować jeszcze dwa efekty: chorus (także z www.tonepad.com) i tremolo-vibrato (efekt opisany w EP 12/96 jako kit AVT-314). Gniazda (wejście, wył. nożny, +jedno dodatkowe) - stare "diny" z rozbiórki sprzętu. Wyjście - kabel z wtyczką "din" (którą można zmienić wg własnycz potrzeb). Wbudowałem dodatkowo "elektroniczne przełączniki efektów" zbudowane z: ukladow 4013 (w odpowiedniej konfiguracji pracują jako przerzutniki T), 4066 (klucze analogowe sterowane ww przerzutnikami) i kilku biernych elementów - zapewnia to bezzakłóceniowe przełączanie sygnału (np. przełączanie distortion - clean)  Służą do tego microswitch'e, nad kórymi znajdują się diody LED sygnalizujące, czy dany efekt jest włączony
 Służą do tego microswitch'e, nad kórymi znajdują się diody LED sygnalizujące, czy dany efekt jest włączony  Poniżej zamieściłem schematy i PCB efektów (z czase zamieszczę schemat i PCB elektroicznego przełącznika). Jeżeli coś jest nie tak lub jest dla Was niejasne, to pisać !
 Poniżej zamieściłem schematy i PCB efektów (z czase zamieszczę schemat i PCB elektroicznego przełącznika). Jeżeli coś jest nie tak lub jest dla Was niejasne, to pisać ! 
Pozdr. Ddevil

Część elementów miałem w domu, część z rozbiórki sprzętu, a resztę ze sklepu (ale na początek warto mieć trochę PLN aby od czegoś zacząć). W moim przypadku było to niecałe 100zł (nasze hobby niestety "tanie" nie jest
  Część elementów miałem w domu, część z rozbiórki sprzętu, a resztę ze sklepu (ale na początek warto mieć trochę PLN aby od czegoś zacząć). W moim przypadku było to niecałe 100zł (nasze hobby niestety "tanie" nie jest   ), ale było warto - polecam
 ), ale było warto - polecam  

), ale postaram się
 ), ale postaram się  

Ddevil a czy możesz udostępnić dokumentację tego efektu (najlepiej łącznie z dokumentacją obudowy
 Ddevil a czy możesz udostępnić dokumentację tego efektu (najlepiej łącznie z dokumentacją obudowy