Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięile kosztuje przestrojenie tv?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
-
- -
witam
chcialem zapytac ile kosztuje taka operacja zeby przestroic tv, tzn obraz jest ale fonii brak, poprostu ojciec ma jakiegos kolege ktory ma do sprzedania takich 3 za mala kase, i chcial sobie jeden zabudowac, tylko nie wiem czy mu sie to oplaci, a tv przywiezione gdzies z zagranicy, chyba z niemiec
dajcie znac ile to kosztuje tak mniej wiecej, a moze taki laik jak ja moglby sobie z tym poradzic'????
chcialem zapytac ile kosztuje taka operacja zeby przestroic tv, tzn obraz jest ale fonii brak, poprostu ojciec ma jakiegos kolege ktory ma do sprzedania takich 3 za mala kase, i chcial sobie jeden zabudowac, tylko nie wiem czy mu sie to oplaci, a tv przywiezione gdzies z zagranicy, chyba z niemiec
dajcie znac ile to kosztuje tak mniej wiecej, a moze taki laik jak ja moglby sobie z tym poradzic'????
-
- -
No to jak się dowiesz, podaj konkretnie jaki model i jakie chassis.nie wiem, ojciec nie powiedzial i chyba nie pytal, ale powiem mu zeby spytal tego kumpla swojego
Poszukamy schematu i pokażę Ci jak to przestroić, bo jeśli nie wiesz gdzie zjanduje się filtr SFE to nie damy rady a tłumaczyć jest ciężko...
Niektórzy to zakładają....kiedyś robiłem z kolegą próby przestrojenia tą metodą, niestety mało efektywne i mało efektowne .A RYMI ?
Inne metody to: filtry FCM lub gen. 1MHz, najlepiej stabilizowany kwarcem, no i oczywiście najprotsza - sprawdzić czy w menu lub opcjach serv. jest możliwość zmiany standardu.