Witam,
w pewnej firmie poproszone mnie o zakup i podłączenie 6 lub 8 głośniczków (jakiś średnieniej lub niższej klasy kolumienek do wieży, którą już posiadają). Chodzi im o nagłośnienie większego pomieszczenia (teraz pracujący tam ludzie nażekają, że nic nie słyszą, jak się im pogłośni to pracujący obok głośniów twierdzą, że za głośno

. Wieżą, do której to ma być podłączone, jest małopopularny FIRST AUSTRIA MCD-1004 z 4 głośnikami (2 przód + 2 tył) o mocy w sumie 1800 pmpo ( niestety tylko tyle o niej wiem, w instrukcji rms nie ma, strona producenta tragedia

). Ja chciałbym wykorzystać ją w trybie tylko stereo ( tył odepnę albo poprostu zostawię) i ewentualnie 2 przednie głośniki z kompletu + dokupić te 4 lub 6. Domyślam się też, że bez zakupu dodatkowego wzmacniacza stereo nie obejdzie się. Niestety nie mam pojęcia jaki wzmacniacz i głośniki powininienem kupić (własnoręczne robienie głośników i wzmacniacza odpada, nie ma czasu ani wiedzy na tyle). Jeśli ktoś ma pomysł i lub doświadczenie, chętnie skorzystam z pomocy i podsunięcia mi przykładowych niedrogich zestawów (głośniki+ wzmacniacz), łatwych do zdobycia w sklepach, najlepiej w Krakowie lub ewentualnie w internecie. Z góry dziekuję.