Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProgramy P2P (eMule - eMule Plus) konfiguracja i rodzaj łącz
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam !
Czy istnieje jakaś możliwość zwiększenia prędkości pobierania plików przez programy P2P (Shareaza, eMule, eDonkey itp...) ? Posiadam łącze 256 kb/s, a program ściąga 8 razy wolniej i nie wykorzystuje całej prędkości (choćby nawet większej części)
Proszę o pomoc Pozdr. Ddevil
Czy istnieje jakaś możliwość zwiększenia prędkości pobierania plików przez programy P2P (Shareaza, eMule, eDonkey itp...) ? Posiadam łącze 256 kb/s, a program ściąga 8 razy wolniej i nie wykorzystuje całej prędkości (choćby nawet większej części)
Ostatnio zmieniony 30 maja 2009, o 09:42 przez RcTomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Programy P2P
A możesz napisać jakie masz łącze?Witam !
Sieć radiowa? LAN ? Modem (neo) ??
To ważne
Czy uzyskujesz 'HI ID" z serwera na którym się logujesz?
Mam eMule Plus v1.1d Moim zdaniem najlepsza prosta wersja eMule i bardzo dobrze się sprawuje.Uzyskuje HI ID. Porty (w emule i w zaporze) są włączone. Zawsze trzeba czekać jakieś pół godziny aż zacznie (wolno) pobierać
The End, jaką masz wersję emula ? Bo u mnie jest trochę inaczej niż na załącznikach...
No to jeśli uzyskujesz "HI ID" wychodzi na to, że starasz się pobierać "mało znane pliki" i ciężko jest je pobrać szybko, bo cały czas ktoś jest w kolejce i musisz czekać na swoją kolej
No tak to już jest w eMule ale powiem CI, że jak mułek się rozbuja to mam transfer nawet po 64-70kb/s
Po prostu im bardziej popularny plik w sieci P2P, tym szybciej można go pobrać.
Oczywiście ustawić upload na możliwie jak najniższym poziomie ale tak aby nam nie zmniejszyć downloadu.
Tak jak pokazuje obrazek
- Załączniki
-
- emule2.JPG (20.94KiB)Przejrzano 23866 razy
Wersja "F" ? Chyba jakaś beta może
A co do znaczków to kiedyś znalazłem na jakiejś stronce i skopiowałem sobie
Najpierw te o które pytałeś a reszta niżej, może Ci się przyda .
A co do znaczków to kiedyś znalazłem na jakiejś stronce i skopiowałem sobie
Najpierw te o które pytałeś a reszta niżej, może Ci się przyda .
- Załączniki
-
- emule.PNG
- (22.57KiB)Pobrany 1282 razy
-
- emule1.PNG (5.42KiB)Przejrzano 23820 razy
A ja Ddevil napisalbym ci moze z innej beczki. Spotkales sie moze z takim pojeciem jak hashowanie plikow i ustawienie limitu wysylania. Tak jak mode napisal upload ustawia sie zazwyczaj nisko zeby nie blokowal download'u. I zapewne inni tez tak robia. Wiec jezeli w danej chwili ciagniesz te shashowane kawaleczki tylko z jednego zrodla i ten ktos ma wlasnie upload ustawiony na niski transfer to zebys mial nie wiem jakie lacze on ci nie wysle z pelna predkoscia...Kumasz? A jezeli w danej chwili bedzie zrodel kilka, kilkanascie to predkosci pobierabia sumuja sie. Kliknij sobie w eMule na pasek postepu sciaganego pliku i zobaczysz ze np na ogolna predkosc 30kb/s sumuja sie predkosci sciagania od konkretnych osob. Ja osobiscie mam linie 128kb/s uzywam eMula i norma pobierania u mnie to 3-12kb/s a przy dobrym wietrze to i 30kb/s.
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...