Co sądzicie o tej książce wydawnictwa BTC?
Jeśli chodzi o mnie to rewelacja, jest w niej mnustwo ciekawych informacji plus dziesiątki
przykładów, które pokazują w sposób praktyczny jak wykorzystywać wewnętrzne układy
popularnych AVR-ków. Ta książeczka to nie suche tłumaczenie pdf-ów lecz rzeczowe podejście
praktyka do tematu. Ciesze się że taka pozycja jest na rynku.
Dziwi mnie tylko że EP nie reklamuje tej pozycji. Zobaczyłem książeczke przypadkiem
w krakowskiej księgarni i cieszę się bardzo że ją kupiłem.
Pozdrawiam.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNowa książka "Mikrokontrolery AVR ATmega w praktyce
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Zjawisko wzrostu cen dotyczy wiekszosci produktow i ksiazki nie sa tu zadnym wyjatkiem. Wizyta w spozywczaku dzis i troche dawniej pozwala odczuc roznice. Ale jesli ktos stwierdzi ze ksiazka jest dobra, to chyba warto zainwestowac. Bo to jest w perspektywie inwestycja w siebie.No widzisz... wraszcie trafiles na ksiazke z ktorej jestes zadowolony... wwwow.
Co do ksiazki. Spis tresci wyglada zachecajaco, czy teszta jest rownie interesujaca... pewnie niepredko sie o tym przekonam. Cena troche wysoka (co ksiazka o AVR to cena wyzsza), ale moze kiedys...
Ok. Male zestawienie:Zjawisko wzrostu cen dotyczy wiekszosci produktow i ksiazki nie sa tu zadnym wyjatkiem. Wizyta w spozywczaku dzis i troche dawniej pozwala odczuc roznice. Ale jesli ktos stwierdzi ze ksiazka jest dobra, to chyba warto zainwestowac. Bo to jest w perspektywie inwestycja w siebie.
"uC AVR w praktyce" nie znam dokladnej daty premiery, recenzja z 9.2003 (wydanie gdzies 2003) 53zl/452 str -> 11,7 gr/str
"Programowanie AVT w bascom" z 10.2004 55zl/352 str -> 15,6 gr/str
"uC AVR ATMega w praktyce" wydana ? 2005 63zl/390 str -> 16,2 gr/str
Ok... faktycznie wyglada (z suchego zestawienia) ze ostatnia ksiazka nie jest jakas strasznie droga. Ponadto moze byc faktycznie niezla pozycja - tak przegladajac spis tresci i to co dostepne na jej temat.
Oczywiscie w zestawieniu cen nie uwzglednilem tresci (przekazanej wiedzy), gdyz jest to rzecz trudno przliczalna, a cenna.
Co do mnie to pewnie tej ksiazki w reku miec nie bede, chyba ze gdzies w empiku, albo jesli biblioteka uniwersytecka kupi, ale tez nikomu jej nie odradzam (trudno by bylo nie widzac jej), literatury nigdy zawiele.
Ok. koncze ta wypowiedz, bo cos zaczynam gubic watek