Witam
kupiłem sobie wzmacniacz samochodowy i chce go podłączyć pod discmena no i tak zrobiłem łącząc minijack 3,5 mm stero na chnicze no w miejsce głośników podczepiam głośniki a w power znajdują się trzy gniazda (gnd) (+12V) (RMT) no i pod gnd podczepiam minus z zasilacza dużej mocy a pod +12V plus od zasilacza tylko nie wiem co zrobić z tym rmt bo gdy nic do tego nie podczepie wzmacniacz nie działa i nie zapala się dojdka kontrolna w instrukcji pisze ze pod ten rmt --Car stereo system ktoś może mi wytłumaczyć o co tu chodzi z góry dziękuje {jest to wzmcniacz FIRST 2X25RMS - 120Wats 2 kanałowy}
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCo z tym "rmt" we wzmacniaczu?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
-
- -
-
- -
opis tego jak pisze w instrukcji
"REMOTE WIRING
The remote wire can go to a remote switch, which connects to a corwenient
+12V source, or to the remote power terminal available on many radio/cassette
players."
i zaraz sprubuje tak jak muwisz
"REMOTE WIRING
players."
i zaraz sprubuje tak jak muwisz
- Załączniki
-
- rysunek z instrukcji
- o.jpg (11.46KiB)Przejrzano 3352 razy
"ZDALNY PRZEWOD"REMOTE WIRING
players."
Zdalny przewod mozna dolaczyc do przelacznika ktory podlaczyc do jakiego kolwiek +12V zasilania, albo do zdalnego zacisku zasilania dostepnym na wielu radioodbiornikach"
Inaczej mowiac to jest wyjscie na wylacznik (wlacz wylacz) ktory podpinasz do plusa (jak sugerowal The End) a zeby zycie bylo prostrze niektore firmy robia tak ze wlaczajac radio odrazu daja plusa (ktory wlacza wzmacniacz) na przyklad do twojego wzmacniacza
-
- -