Witam, mam limitowane łącze 15GB na cztery osoby, no i od pewnego momentu (a wcześniej tak nie było) sprawdzając transfer (ilośc pobranych danych) zobaczyłem, że bardzo szybko rośnie liczba pobranych danych.
Niby nikt nie ściąga z P2P itp.
Jednak ilość ściągniętych MB leci "dziwnie" szybko...
I tutaj mam pytanie, bo mam gościa w sieci co gra sobie przez Internet w popularną gierkę zwaną CS (Counter Strike - snajperzy, team-y itp. ogólnie zabijanie się nawzajem)
Czy takie gry mogą spowodować szybkie narastanie ściągniętych danych?
Bo już nie mam pomysłu, ja nie ściagam...
Inni niby też tego nie robią a jednak transfer rośnie w oczach
Można to jakoś sprzwdzić, obliczyć?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięGranie przez internet...czy to pożera większość transferu?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Nie wiem jak CS, bo nie lubie tej gry ani nie obserwowalem ruchu generowanego przez nia, ale tak:
UltimaOnlineLBR ruch do 3-4KB/s - Fajny RPG obraz izometryczny
LineAgeII do 0,7-1KB/s - Tak samo PRG, ale obraz 3D - naprawde niezle to wyglada.
Sa to wartosci szczytowe zaobserwowane, dla tych gier ktore pamietam, sredni transfer jest znacznie nizszy.
Acha... sprawdzic/obliczyc... o ile pamietam router sprzetowy* masz ?? To raczej marne szanse, zwlaszcza jak jest switch po drodze (jest to mozliwe, ale nieproste).
*) Pojecie uproszczone, ale wiadomo o co chodzi
UltimaOnlineLBR ruch do 3-4KB/s - Fajny RPG obraz izometryczny
LineAgeII do 0,7-1KB/s - Tak samo PRG, ale obraz 3D - naprawde niezle to wyglada.
Sa to wartosci szczytowe zaobserwowane, dla tych gier ktore pamietam, sredni transfer jest znacznie nizszy.
Acha... sprawdzic/obliczyc... o ile pamietam router sprzetowy* masz ?? To raczej marne szanse, zwlaszcza jak jest switch po drodze (jest to mozliwe, ale nieproste).
*) Pojecie uproszczone, ale wiadomo o co chodzi
Zainstaluj sobie to http://download.chip.pl/download_109401.html włącz do autostartu i transfer przestanie mieć przed Tobą tajemnice.
Cześć ale czy to będzie działać na 100% ?Zainstaluj sobie to http://download.chip.pl/download_109401.html włącz do autostartu i transfer przestanie mieć przed Tobą tajemnice.
Nie moge tego pobrać z tamtąd, bo niby cały czas przekroczony transfer
Poszukam gdzieś w necie i dam znać jak to się sprawuje.
Na razie dzięki
Klikaj do skutku, czasem za 1 razem, czasem za 40, ale jakos sie zalapiesz*. Download chipa juz to do siebie ma, ze dziala jak dziala.
A jak chcesz z innego miejsca, to masz tam przeciez podana strone producenta, chyba najlepsze zrodlo nowych wersji.
*) ciekawostka... teraz serwer musi byc nieobciazony, zalapuje sie za kazdym razem
A jak chcesz z innego miejsca, to masz tam przeciez podana strone producenta, chyba najlepsze zrodlo nowych wersji.
*) ciekawostka... teraz serwer musi byc nieobciazony, zalapuje sie za kazdym razem