Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się10Hz- 40 kHz???
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
witam na jakim układzie można zbudowac wzmacniacz o pasmie przenoszenia jak w tytule znaczy 10 hz -40 khz? prosze o jakies sugesite z gory dziekuej
Re: 10Hz- 40 kHz???
wydaje mi sie ze na takie czestotliwosci bedzie sie swietnie sprawowac byle konstrukcja audio zrobiona na elementach dyskretnych schematu nie dam bo nie mam sprawdzonego i 100% ze bedzie dzialal na 40khzwitam na jakim układzie można zbudowac wzmacniacz o pasmie przenoszenia jak w tytule znaczy 10 hz -40 khz? prosze o jakies sugesite z gory dziekuej
nom wzmacniacze operacyjne spokojnei dzialaja na takei czestotliwosci tylko ONE nie sa koncowka mocy ! maja raczej minimale moce <porownujac to z audio> OPA27 alboa czy zna ktos moze jakis scalak co by pracowal przy tych parametrach???? szczerze mowiac jestem poczatkujacy, wolabym zaczynac od jakis prostszych układów
# LOW NOISE: 3nV/(Hz)
# WIDE BANDWIDTH:
* OPA227: 8MHz, 2.3V/µs
* OPA228: 33MHz, 10V/&#micro;s
# SETTLING TIME: 5µs (significant improvement over OP-27)
# HIGH CMRR: 138dB
# HIGH OPEN-LOOP GAIN: 160dB
# LOW INPUT BIAS CURRENT: 10nA max
# LOW OFFSET VOLTAGE: 75µV max
# WIDE SUPPLY RANGE: ±2.5V to ±18V
# OPA227 REPLACES OP-27, LT1007, MAX427
# OPA228 REPLACES OP-37, LT1037, MAX437
# SINGLE, DUAL, AND QUAD VERSIONS :
-
- -
Witam! Praktycznie do 40 kHz to wszystko pójdzie, ale Ty nie napisałeś, co to ma być za wzmacniacz, czy to ma być końcówka mocy, o jakiejś tam mocy, czy chodzi tylko o stopień napięciowy, a jeżeli tak, to, o jakiej amplitudzie to ma być. Może prościej było by po prostu powiedzieć, do czego to ma być i w tedy na pewno się znajdzie dobra rada i schemat, nie wstydź się, na pewno pomogą.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
wzm
Wiecie co 40 khz to na tranzystorach b dobry wzmacniacz sie zrobi!!!!
pracujacy w klasie b bedzie efektowny i moze nawet leprzy od scalonych k mocy
pracujacy w klasie b bedzie efektowny i moze nawet leprzy od scalonych k mocy