Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWindows XP
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam!
Czy można windowsa XP ustawić tak żeby nie wyświetlał się ten błękitny ekran logowania tylko żeby wyświetlało sie do logowania czarny ekran i takie okienko jak przy wciśnięciu CTRL+ALT+DELETE na ekranie logowania??? Coś w stylu ekranów logowania jak w 98 i 2000!
Gdzie to ustawić???
Czy można windowsa XP ustawić tak żeby nie wyświetlał się ten błękitny ekran logowania tylko żeby wyświetlało sie do logowania czarny ekran i takie okienko jak przy wciśnięciu CTRL+ALT+DELETE na ekranie logowania??? Coś w stylu ekranów logowania jak w 98 i 2000!
Gdzie to ustawić???
Przy okazji XP -
Dotąd używałem niemal wyłącznie 98SE. Teraz postanowiłem więcej robić pod XP. Jednak mam tu fatalne zjawisko - wszystko chodzi 2x wolniej, a niektóre programy bardzo długo startują. Np. protel 98se pierwszy start po uruchomieniu kompa robi chyba z minutę. Czy to normalne? Pamiętam, że w 2000 te różnice były niezauważalne...
A i kopiowanie na przykład. Coś, co pod 98SE kopiowało się 2 minuty, pod XP kopiuje się dobre 15 minut! Przecież to obłęd.
Mam wszędzie FAT32, czyżby dlatego?
Dotąd używałem niemal wyłącznie 98SE. Teraz postanowiłem więcej robić pod XP. Jednak mam tu fatalne zjawisko - wszystko chodzi 2x wolniej, a niektóre programy bardzo długo startują. Np. protel 98se pierwszy start po uruchomieniu kompa robi chyba z minutę. Czy to normalne? Pamiętam, że w 2000 te różnice były niezauważalne...
A i kopiowanie na przykład. Coś, co pod 98SE kopiowało się 2 minuty, pod XP kopiuje się dobre 15 minut! Przecież to obłęd.
Mam wszędzie FAT32, czyżby dlatego?
re
sprawdz ile masz uruchomionych procesów
Znane sa przypadki genialnych maszyn z 256 M (z czego jeszcze 64 odpada na grafike) i jakos to dziala. Choc nierewelacyjnie. Sam mam 512 i jakos sie toto kula, choc tez marnie (za duzo mieszam w osach).Witam!
Oj tak tak. Co z tego że mam Pentium IV 3.00GHz jak mam tylko 256MB RAM'u i XP się czasem ślimaczy. Za to kumpel ma 1024MB RAM'u i 4 razy bardziej zawalony komputer a śmiga dużo szybciej. Warto mieć wiecej RAM'u niż mieć mniej!!!
A odnosnie programow do tuningu, wlasnie zaczalem sie bawic "Ashampoo PowerUp", ale jeszcze nie wiem czy mi sie on podoba.
A i jeszcze jedna sprawa - skubaniec dość często nie chce mi się wyłączyć, zostaje na 'Zapisywanie ustawień' i koniec. Wtedy tylko guzik Reset... Coś tu nie tak, a system dopiero postawiony, ale zero serwispaków, surowy XP Pro.
Komputer dość stary, bo Baleron 1200. Dyski na ATA100, RAMu 512MB PC133, ale chodzi na 100MHz, no bo ten Baleron...
No niech tam już z tym pierwszym startem Protela i niektórych innych, ale kopiowanie 10x dłuższe niż pod 98SE to kaplica.
Płyta na Intelu 815, więc dodatkowych sterów pod XP nie ma, są tylko te od XP.
[ Dodano: 11-06-2005, 09:31 ]
Hura! Wykryłem wreszcie, co to za swołocz blokuje mi pod 98SE Neo!
Tak więc moi Drodzy, katujcie się pod XP, a ja sobie wracam do 98SE...
[ Dodano: 11-06-2005, 10:15 ]
P.S. Żaden ze mnie haker, ale ktoś z forum EP najwyraźniej się szkoli...
Admin nie śpij
Komputer dość stary, bo Baleron 1200. Dyski na ATA100, RAMu 512MB PC133, ale chodzi na 100MHz, no bo ten Baleron...
No niech tam już z tym pierwszym startem Protela i niektórych innych, ale kopiowanie 10x dłuższe niż pod 98SE to kaplica.
Płyta na Intelu 815, więc dodatkowych sterów pod XP nie ma, są tylko te od XP.
[ Dodano: 11-06-2005, 09:31 ]
Hura! Wykryłem wreszcie, co to za swołocz blokuje mi pod 98SE Neo!
Tak więc moi Drodzy, katujcie się pod XP, a ja sobie wracam do 98SE...
[ Dodano: 11-06-2005, 10:15 ]
P.S. Żaden ze mnie haker, ale ktoś z forum EP najwyraźniej się szkoli...
Admin nie śpij