Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDrukarka laserowa do termotranseru.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam jako nowy. Zwracam się do Was z pytaniem. Mam zamiar kupić drukarkę laserową, wybrałem dwie, minolte 1300W o rozdzielczości 1200 dpi, lub samsunga ML1520 o rozdzielczości 600 dpi. Czy rozdzielczość ma znaczenie w termotransferze, oraz czy ktoś z Was urzywał tych drukarek do tego.
Z powarzaniem Jarek
Z powarzaniem Jarek
Nie wiem nic na temat Twoich modeli, w każdym razie odradzam drukarki OKI Teraz te nowsze mają bardzo oszczędny tryb, którego się nie da wyłączyć a co za tym idzie nie zaczerniają odpowiednie tego co ma być czarne. Co do rozdzielczości to taka 600 DPI spokojnie powinna wystarczyć jak na Twoje potrzeby
swstr
mozesz zdradzic jak sie dostac do trybu serwisowego drukarki OKI 14EX bo jestem nieszczesliwym posiadaczem tego dziadostwa i jeszcze ani razu nie zadrukowała mi ona na foli w 100% zaczernieniem ??
I tak sie przestawiłem na wydruki z naswietlarki postscriptowej do positiva ale czasem potrzeba na szybko zrobic jakas płytke a składanie kanapki z dwu warstw foli zadrukowanej nie zawsze jest wygodne .
mozesz zdradzic jak sie dostac do trybu serwisowego drukarki OKI 14EX bo jestem nieszczesliwym posiadaczem tego dziadostwa i jeszcze ani razu nie zadrukowała mi ona na foli w 100% zaczernieniem ??
I tak sie przestawiłem na wydruki z naswietlarki postscriptowej do positiva ale czasem potrzeba na szybko zrobic jakas płytke a składanie kanapki z dwu warstw foli zadrukowanej nie zawsze jest wygodne .
Do testu wybrałem płytkie AVT-736. W opcjach drukarki ustawiłem rozdzielczość 1200-1200 dpi oraz wyłączyłem oszczędzanie tonera. Do wydruku zazstosowałem papier kredowy pochodzący z odpadów z zakładu poligraficznego od znajomego (przesunięcia druku w kalendarzu). Gramatura na oko 160-170g obustronnie powlekany, gładki i błyszczęcy z obu stron. Płytka wyszła po trzeciej próbie, poprzednie nieudane ze względu na niewłasciwą tęperaturę, raz ścieżki się rozpłyneły drugi połowa została na papierze. Ścieżki są bez rzadnych podtrawień (trawione w zimnym i dość starym chlorku) krawędzie są gładkie jak na papierze .Wyszły nawet otwory wewnątrz punktów lutowniczych. Po wytrawieniu i usunięciu tonera byłem bardzo zaskoczony efektem oraz prostotą tej metody. Cały test wykonałem w ciągu godziny.
Jarek
Jarek
Ostatnio zmieniony 11 cze 2005, o 16:20 przez Chudy Ed, łącznie zmieniany 1 raz.
Minolta 1300W. Dane są na stronie www.minolta.pl (nie wiem jak wkleić link)
Jarek
PS kurde wpisałem adres i się zrobił link
Jarek
PS kurde wpisałem adres i się zrobił link