Jusz poraz kolejny przekonalem sie jaki jestem naiwny ... hehehe
Mialem zludna nadzieje ze aplikacja kompilowana pod zwyklym borland delphi 5 da sie odpalic na Palmtopie z "Windowsem for pocket 2002"... nie wiem skad taki genialny pomysl, ale teraz jestem w kropce... musze napisac programik pod takie cudo , ale nie wiem w czym...
Czy znacie (macie) jekis kompilator (albo builder) C++, albo delphi pod takie cudo ???[/list]
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPDA .... help
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: PDA .... help
heh :O pisz w NETJusz poraz kolejny przekonalem sie jaki jestem naiwny ... hehehe
Mialem zludna nadzieje ze aplikacja kompilowana pod zwyklym borland delphi 5 da sie odpalic na Palmtopie z "Windowsem for pocket 2002"... nie wiem skad taki genialny pomysl, ale teraz jestem w kropce... musze napisac programik pod takie cudo , ale nie wiem w czym...
Czy znacie (macie) jekis kompilator (albo builder) C++, albo delphi pod takie cudo ???[/list]
Twój PDA prawie napewno nie jest oparty o architekturę intelowskiego 80x86 więc potrzebujesz innych narzędzi aby skompilować to pod Twoje PDA (najczęściej jest to jakaś odmiana ARM-a). Chyba jednak Borland w ramach Mobile Studio nie supportuje Windows for pocket PC (ale jst Symbian OS i Palm OS). Trzeba przenieść się na odpowiednie narzędzia Microsoft lub napisać aplikacje w jednym z języków które dają kod na maszyny wirtualne (np Java lub .NET)