Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJaki procesor jest najlepszy?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
To jest BSOD (blue screen of death) Dla pocieszenia podam Ci ciekawostke ze na prezentacji jak dziala Win 98 na targach komputerowych przez Billa Gate$ pojawil sie BSOD czyli nie jestes pierwszy i ostatni...Co może znaczyć niebieski komunikat < w którym jest napisane : błąd ohrony systemu win[fade]dows[/fade]
Proponuje Ci zrobienie sobie dwuch systemow na dwoch roznych dyskach i pierwszy uzywac tylko ze sprawdzonymi dobrze dzialajacymi programami a drugi jako ten testowy dla nowych programow i miec zawsze backup systemu. I wtedy jak cos jest nie tak wykasowac ten drugi i z pierwszego wgrac backup
No przeciez pisalem... ze to moze oznaczacTo jest BSOD (blue screen of death) Dla pocieszenia podam Ci ciekawostke ze na prezentacji jak dziala Win 98 na targach komputerowych przez Billa Gate$ pojawil sie BSOD czyli nie jestes pierwszy i ostatni
Bo podczas tej wlasnie operacji wowczas sie winda zbluescreenowala (fajne, choc niezbyt poprawne okreslenie). A dla formalnosci... to nie Billy G. prowadzil tamta prezentacje... on stal tylko obok i sie "przygladal" jak dziala "jego" os.Np. ze podlaczyles skaner na USB
Hi hi hi...... dwuch systemow na dwoch ...
A rada z robieniem dwoch systemow, na dwoch roznych dyskach jest idiotyczna - jesli chce sie miec je tylko w celach backupowych, od tego sa programy do backupu, a nie instalowanie x systemow na y dyskach (btw. o ile to byle wogole wykonalne w 98, o tyle np. w XP sie juz bys na tym przejechal..., bo nie wszystko da sie tak poprostu "przywrocic" przez copy).
NCile to byle wogole
tak patrze i patrze i nigdzie nie moge wypatrzec BSOD a jesli napiszesz to w goglu to ci sie troszke tego pokaze a slowo zbluescreenowala przyznaje sie widze pierwszy raz w zyciu BTW BSOD to tez jest link to tak przy okazji
A co do moich bledow to juz dawno sie do nich przyzwyczailem nawet mature z tego powodu oblalem zeby Cie jeszcze uszczesliwic to tez bardzo powoli czytam (coz pewnie mi sie trafil wolny CPU)
Osobiscie uzywam kilku kompow ale czasem mi sie zdarzylo ze potrzebowalem backup hd i w ten sposob podmienilem caly hd bez zbednego instalowania od poczatku wszystkiego czyli praktycznie sprawdzone a nie "idiotyczna hipoteza". Ja zasugerowalem jakies rozwiazanie problemu ktore sie moze komus podobac lub nie (uzywac) a co Ty zaproponowales?
A tak przy okazji na prezentacji mnie nie bylo wiec znam to tylko z drugiej reki
Jakos nie rozumiem tego wywodu. Gdzie nie mozesz wypatrzec, ale sie pokaze ??NCile to byle wogole
tak patrze i patrze i nigdzie nie moge wypatrzec BSOD a jesli napiszesz to w goglu to ci sie troszke tego pokaze
Wiem, ja rowniez pierwszy raz je widzialem jak to pisalem ;pa slowo zbluescreenowala przyznaje sie widze pierwszy raz w zyciu
Pax... pax... miedzy forumowiczami. Sam tez miewalm problemy z naszym ojczystym jezykiem, nadal miewam. Rozumiem rowniez ze niektorzy maja wieksze problemy (dysleksja itp.) ale 2 rozne pisownie wyrazu o tym samym znaczeniu, w tak malym odstepie, to juz naprawde wyglada "dziwnie". No ale... spokoj...A co do moich bledow to juz dawno sie do nich przyzwyczailem nawet mature z tego powodu oblalem zeby Cie jeszcze uszczesliwic to tez bardzo powoli czytam (coz pewnie mi sie trafil wolny CPU)
A tu juz sie przyczepie bezczelnie... powyzsze problemy to betka (ten wolny cpu, itp.), ale masz rowniez problemy z czytaniem ze zrozumieniem !!!! Zasugerowalem przeciez uzycie programow do backupu, ot... chocby program "kopii zapasowej" dostepny w windzie, albo tar pod unixem/linuxem. Albo... calkiem fajny programik o nazwie ghost, ktorego notabene sam uzywam. Napisalem ponadto, ze jesli to ma sluzyc jedynie kopii zapasowej, to jest to rozwiazanie IDIOTYCZNE, i bede to powtarzac do znudzenia. Rozwiazanie takie ma, jak najbardziej sens, ale nie jako backup (jedynie). Ja rowniez uzywam wielu kompow, wielu systemow i wielu architektur sprzetowych.Osobiscie uzywam kilku kompow ale czasem mi sie zdarzylo ze potrzebowalem backup hd i w ten sposob podmienilem caly hd bez zbednego instalowania od poczatku wszystkiego czyli praktycznie sprawdzone a nie "idiotyczna hipoteza". Ja zasugerowalem jakies rozwiazanie problemu ktore sie moze komus podobac lub nie (uzywac) a co Ty zaproponowales?
Wiesz... mnie rowniez nie bylo wowczas w USA. A prezentacje znam z przekazow audio/wideo - krazyly, m.in. w sieci przekazy z tego "donioslego" wydazenia (i pewnie po dzis dzien mozna je znalezc).A tak przy okazji na prezentacji mnie nie bylo wiec znam to tylko z drugiej reki
Daniel 93 - miałem podobny problem co ty włącznie z tym błędem ochrony.
Potem doszło do tego , że scandisk znajdywał mi "błędy krzyżowe" na dyskach, tzn że dwa programy chciały w jednyym momencie odczytać ten san klaster na dysku. Szukałem, reinstalowałem, dłubałem, a wystarczyło wymienić taśmy HDD za 10 złotych i jak ręką odjąć. Oczywiście po wymianie trzebabyło format i setup od nowa, bo już tak było na dyskach namieszane - spróbuj
Potem doszło do tego , że scandisk znajdywał mi "błędy krzyżowe" na dyskach, tzn że dwa programy chciały w jednyym momencie odczytać ten san klaster na dysku. Szukałem, reinstalowałem, dłubałem, a wystarczyło wymienić taśmy HDD za 10 złotych i jak ręką odjąć. Oczywiście po wymianie trzebabyło format i setup od nowa, bo już tak było na dyskach namieszane - spróbuj