Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięprzejściówka midi
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Jak można zrobibić własnoręcznie przejściówke z portu gier na midi ? potrzebuje schematu
Czy mógł mi ktoś wytłumaczyć jak przez taki shemat przejściówki z LPT do jakiegoś 8pin mini din:
mogę podłączyć końcówki din5 abym mógł podłączyć klawiatury midi. Gdzie podłączyć kable do midi out a gdzi do midi in. Czy do podłączenia do kompa są porzebne jakieś sterowniki Sorry za takie pytanie może dla was wielkich elektroników to proste ale dla mnie początkującego elektronika nie
mogę podłączyć końcówki din5 abym mógł podłączyć klawiatury midi. Gdzie podłączyć kable do midi out a gdzi do midi in. Czy do podłączenia do kompa są porzebne jakieś sterowniki Sorry za takie pytanie może dla was wielkich elektroników to proste ale dla mnie początkującego elektronika nie
Na podstawie Twojego schematu nic nie mozna powiedziec bo w wyjsciu drukarki wykorzystane sa Data 0 do Data 3 oraz Data 5)* i to co tam jest podlaczone zalezy tylko i wylacznie od programu sterujacego
Na linku co dalem Ci wczesniej masz schemat jak podlaczyc klawiature do karty dzwiekowej z tym ze musisz zrobic to z uzyciem transoptora (dlaczego nie wiem) tam jest schemat co i jak. Jesli masz problemy to sie pytaj z info ktore teraz podales nikt Ci nie jest w stanie pomoc no chyba ze to bedzie wrozka czytajaca Twoje mysli
)*port drukarki info
Na linku co dalem Ci wczesniej masz schemat jak podlaczyc klawiature do karty dzwiekowej z tym ze musisz zrobic to z uzyciem transoptora (dlaczego nie wiem) tam jest schemat co i jak. Jesli masz problemy to sie pytaj z info ktore teraz podales nikt Ci nie jest w stanie pomoc no chyba ze to bedzie wrozka czytajaca Twoje mysli
)*port drukarki info