Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Postscript z protela???

Czajnik
-
-
Kontaktowanie:
Postscript z protela???

Postautor: Czajnik » 3 kwie 2005, o 14:15

Wiem ze temat byl juz poruszany ale jakos nie moge dojść do ładu ż tym wszystkim... robie "piekne" plytki positivem i juz nie jestem w stanie wyretuszowac tak cienkich scierzek na masce z laserówki. Przyszla pora na odanie masek na naswietlarke ale mam klopot z generacja pliku... mozna im oddac pdfa ale... urzywam pdffactory i on nie dosc ze daje pdfy w kiepskiej rozdzielczosci to jeszcze sciezki sa zakonczone kwadratowo a nie okrągło... moze ktos ma jakis dobry program do tago albo sklada maski dla naswietlarki??? dzieki za pomoc...

ROM
-
-

Postautor: ROM » 3 kwie 2005, o 19:24

A może PdfWritter zrobi prawidłowego pdf-a....

Awatar użytkownika
domansks
-
-

Postautor: domansks » 4 kwie 2005, o 07:49

Sprubój darmowego PDFCreatora http://sector7g.wurzel6.de/pdfcreator/
lub zainstaluj sterownik drukarki z obsługą PS (np: Linotronic)

Awatar użytkownika
gawel
-
-

Re: Postscript z protela???

Postautor: gawel » 4 kwie 2005, o 09:29

Wiem ze temat byl juz poruszany ale jakos nie moge dojść do ładu ż tym wszystkim... robie "piekne" plytki positivem i juz nie jestem w stanie wyretuszowac tak cienkich scierzek na masce z laserówki. Przyszla pora na odanie masek na naswietlarke ale mam klopot z generacja pliku... mozna im oddac pdfa ale... urzywam pdffactory i on nie dosc ze daje pdfy w kiepskiej rozdzielczosci to jeszcze sciezki sa zakonczone kwadratowo a nie okrągło... moze ktos ma jakis dobry program do tago albo sklada maski dla naswietlarki??? dzieki za pomoc...
Zamin będziesz naświetlać kliszę sprawdź, czy przejście przez PDF'a daje skalę 1:1. Ja kiedyś to robiłem przez Acrobat Distiler'a i skala nie jest idealnie 1:1. W wielu przypadkach nie będzie miało to znaczenia, ale jak są układy o rozstawie przykładowo 0.4 mm to ma znaczenie.

IDE
-
-

Re: Postscript z protela???

Postautor: IDE » 4 kwie 2005, o 17:44

Witam!

Ja polecam program QPrinter.
Instaluje się jako drukarka, a PDFy zapisuje sie do pliku.
Drukuje w kolorze jak i mono i nie ma problemy z polskimi literami.
QPrinter jest programem całkowicie bezpłatnym. Możesz go pobrać ze strony www.qprint.com.pl/qprinter/setup.exe.

Pozdrawiam IDE.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”