Witam !
Mam takie pytanko, pewnie strasznie lamerskie ale trudno Potrzebuję stabilizator podwyższający napiecie akumulatorków 2.4 do 5V i 3.3V, ale taki który będzie pobierał minimalny prąd spoczynkowy przy braku obciążenia. Chciałem użyć układu max1674. W jego karcie katalogowej jest coś takiego jak "Quiescent current" wynoszące jedyne 16uA, shutdown current (jescze mniej, ale on ma pracować ciągle więc n.d.) i wykres z opisem "no load battery current"). Który z tych prądów to prąd działającego stabilizatora nieobciążonego ?
Najdziwniejsze jest to, że poskładałem układ i pobiera on prawie 0,8mA więc zupełnie nie nadaje się do mojego zastosowania i muszę od nowa robić całą płytkę i wogóle trochę wtopiłem z tymi stabilizatorami
Czy moglibyście polecić mi jakiś stabilizatorek o wydajności około 200mA o małym prądzie spoczynkowym (taki do kupienia w Polsce lub w DigiKey lub choćby jako sample) ?
Będę bardzo wdzięczy za pomoc
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPrąd spoczynkowy
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy