Witam
Mam pytanie dotyczące generowania buczenia ,
W jaki sposub najprosciej stworzyc układ który generowałby modulowane buczenie ,
jestem bardziej modelarzem niż elektronikiem interesuje mnie takie "buczenie " do budowanej dioramy
Za wszelkie sugestie z góry dziekuję
pozdrawiam
DW
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięGenerowanie "buczenia"
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
-
- -
Witam! Nie wiem, o jaką częstotliwość Ci chodzi i co to takiego ta,,diorama”, ale najprościej, to wziąć częstotliwość z sieci, najlepiej przez jakiś mały transformat orek i to wzmocnić, albo zbudować jakiś generator, napisz, co to za urządzenie i czemu to ma służyć, to będzie łatwiej doradzić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- -
Dzieki za zaiteresowanie ,diorama to tak scena sytuacyjna w skali ,to co buduje to scena walki dwie postacie ze swiata gwiezdych wojen ,stoja na wprost siebie z mieczami swietlnymi ,chce zbudowac uklad ktory bedzie dodawal efektu dzwiekowego ,buczenie miecz swietlnego ,probowalem modernizowac generator szumu fal morskich bo znalazlem taki ukladzik ale ,uklad generuje szum w wysokich tonach a ja potrzebuje glebokie buczenie ,nie wiem jak obnizyc czestotliwosc ,pozdrawiam
DW
DW