Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Dziwne ogloszenie

tomek_j
-
-
Dziwne ogloszenie

Postautor: tomek_j » 9 mar 2005, o 11:40

Przegladam forum i co widze? We wszsytkich dzialach ogloszenie (WAZNE) o nowych taryfach TPSA umiesczonych przez moderatora PICIA. Post ten stoi rowniez na pierwszym miejscu od paru dni w ramce na stronie głównej EP. moj krytyczny post w dziale telekomunikacja zostal natychmiast usuniety - prawda moderator moze to zrobic :cry: Co o tym sadzicie - czy forum EP moze sluzyc do reklamowania takiej fajnej firmy jak TPSA i to w sposob nachalny i pewnie bez zadnych opłat??? :?
Pzdr
T.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 9 mar 2005, o 12:16

Też się zdziwiłem jak zobaczyłem w każdym dziale to ogłoszenie, bo co EP ma z wspólnego z TP ?
Ja tego postu nie zakładałem i wydaje mi się że powinien być tylko w dziale "Telekomunikacja".
No ale jesli moderator PICIA założył takie ogłoszenie to chyba jest naprawde bardzo ważne...

tomek_j
-
-

Postautor: tomek_j » 9 mar 2005, o 12:21

Też się zdziwiłem jak zobaczyłem w każdym dziale to ogłoszenie, bo co EP ma z wspólnego z TP ?
Ja tego postu nie zakładałem i wydaje mi się że powinien być tylko w dziale "Telekomunikacja".
No ale jesli moderator PICIA założył takie ogłoszenie to chyba jest naprawde bardzo ważne...
Tez mi sie wydaje ze jest wazne .....ale dla moderatora PICIA :roll: - ciekawe co na to wlasciciel forum: redakcja EP? TPSA chyba stac na zaplacenie za baner reklamowy ?
Pzdr
T.

Awatar użytkownika
PICIA
-
-
Kontaktowanie:

re

Postautor: PICIA » 9 mar 2005, o 14:40

nie jest to zadna reklama-powodem tego ze to umiescilem jest to ze niema zadnej wzmianki w regulaminie na stronie www.....

wiec dlatego uznalem ze warto to było umiescić
ps
oczywiscie zgłosilem raport do administratora czy nie złamalem regulaminu

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 9 mar 2005, o 15:04

Picia:

Ale to nie zmienia bynajmniej odczuc... przynajmniej moich odczuc...
Po tej "akcji" tylko jeszcze bardziej (choc nie wiem czy bardziej jeszcze mozna) utwierdza mnie w przekonaniu ze telepies gra nieczysto (choc i tak zwykle reklamy trafiaja u mnie do kosza w pierwszych sek. ich posiadania - bez ich przegladania).

Ps. Jesli faktycznie nie mozna juz zalozyc abonamentu standardowego, to dla mnie jest to kolejny MINUS dla tepsy. A wlasnie sie zastanawialem nad zalozeniem kolejnej linii - niestety mial tam byc abo. standard i lacze dsl... bo zlodzieje z tepsy niestety nie umozliwiaja zalozenia dsl na abo. ekonomicznym (standard byl najtanszym jaki na to pozwalal).

tomek_j
-
-

Re: re

Postautor: tomek_j » 9 mar 2005, o 15:16

nie jest to zadna reklama-powodem tego ze to umiescilem jest to ze niema zadnej wzmianki w regulaminie na stronie www.....

wiec dlatego uznalem ze warto to było umiescić
ps
oczywiscie zgłosilem raport do administratora czy nie złamalem regulaminu
Ale ogłoszenia zniknęły z forum - wiec nie do konca jestem przekonany..... W zasadzie czepiałem sie bo nie lubie jak sie ze mnie robi głupiego. :x
Zycze wszystkiego najlepszego wszsytkim niestety kilentom TPSA, a samej TPSA rychłego zgonu sopowdowanego wykończeniem przez konkurencje :mrgreen:
Pzdr
T.

Awatar użytkownika
PICIA
-
-
Kontaktowanie:

re

Postautor: PICIA » 9 mar 2005, o 15:22

cięzko mi cos powiedziec ta ten temat-chcieliśmy prywatyzowac wszystko co mamy padlo i na TP- w tym przypadku pretensje do France Telekom ...czy tz telepies czy inna szczytna firma... kazdy z was chce cos zyskac ale czy napewno czy plan standard jest tak wazny?? 60 min w tym pakiecie darmowe...róznica niecałe 8 zł wiec za 8zł warto nie wykorzystać 60 minut>????

cóz gdybym wiedzial jak sie odniesie mój post to zapewne byłoby lepiej nic nie napisac i trzymac wielu w niewiedzy

PS
przecież zawsze mozna zrezygnowac z operatora na innego...dziwne ze teraz coraz mniej to robi

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 9 mar 2005, o 19:06

Ja np. jestem skazany na TP i nie mam innego wyjścia, u nas nie ma łącz nawet DIALOGU więc ciesze się że jest chociaz ta TP. :wink:

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 9 mar 2005, o 19:33

kazdy z was chce cos zyskac ale czy napewno czy plan standard jest tak wazny?? 60 min w tym pakiecie darmowe...róznica niecałe 8 zł wiec za 8zł warto nie wykorzystać 60 minut>????
Wiesz... jak sie ma 1 linie, to spoko, ale jak tych linii jest powiedzmy 3 (albo wiecej)*, albo jak masz 5 linii w roznych miejscach miasta, i kazda z nich jest tylko po to by miec tam DSL'a, a telefon jest nawet niepodlaczony.... to te dodatkowe 8 zl, to tylko zbedny wydatek.

*) Sam chce teraz zalozyc 3-cia linie, z czego tylko do 1 bylby podpiety telefon :roll:

Niestety dialog "skonczyl" sie 300 m odemnie, i mimo ze mam do centrum blizej niz 80% mieszkancow mego miasta, to i tak do tych innych predzej dialog dociagnie linie (a do mnie nie ;( ).
A rozmowy... no coz, nawet regionalne lacze przez tele2, jest taniej... (na chwile obecna).

Awatar użytkownika
Aleksander Zawada
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Aleksander Zawada » 9 mar 2005, o 20:16

Pozwolę sobie na dalsze rozmydlenie tego tematu -opowiem krótką historyjkę.
Otóż wczoraj Pani z TP zadzwoniła do mnie i miłym głosem zaczęła mnie namawiać na zmianę planu ze standardowego na jakiś kaprawy niestandardowy. Zachęcała, że to takie fajne bo kosztuje coś ponad 50 zł i jest tam ileś darmowych minut. Grzecznie odmówiłem, ale Pani nadal namawiała twierdząc, że przecież wydaję ponad 100 zł na rachunek.
To już mnie lekko rozjuszyło i odparłem, że skoro widzi w komputerku jakie płacę rachunki to zapewne widzi też za co je płacę. Poprosiłem ją, by głośno przeczytała rozliczenie.
Chcąc nie chcąc musiała w końcu przeczytać pozycję "neostrada TP".
No widzi Pani- tego wasza promocja nie uwzględnia-odparłem. Na wstępie naszej rozmowy oznajmiła mi Pani, że celem tej rozmowy ma być wybór optymalnego rachunku dla mnie, prawda? -No tak-usłyszałem. -Ale Pani propozycja nie jest dla mnie optymalna, jest natomiast optymalna z pewnością dla TP.
Pani szybko zmieniła temat, próbując mnie zachęcić do rezygnacji z międzymiastowych tele2. Odmówiłem, co nie zraziło owej niewiasty. Zapragnęła, bym za kilka dni spotkał się z przedstawicielem firmy. Stwierdziłem, że nie widzę celowości tego spotkania.
Dopiero po tym oświadczeniu nasza rozmowa zakończyła się.

Jeśli prawdą jest, że plan standardowy ma zniknąć to ja teraz doskonale zrozumiałem sens tej wczorajszej pogawędki.

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 9 mar 2005, o 22:24

Pani szybko zmieniła temat, próbując mnie zachęcić do rezygnacji z międzymiastowych tele2. Odmówiłem, co nie zraziło owej niewiasty.
He he... A powiem tak, jak podpisalem umowe z Tele2, i doszlo to do telepsa, to juz po ok 2 tyg zadzwonil do mnie przedstawiciel telepsa z pytaniem czy jestem zadowolony z tele2, czy mi sie podoba i czy czasem nie chcialbym powrocic do uslug telepsa.
Jeśli prawdą jest, że plan standardowy ma zniknąć to ja teraz doskonale zrozumiałem sens tej wczorajszej pogawędki
Prawdopodobnie zniknie... w nowych ofertach, co nie znaczy ze jesli juz masz standard to bedziesz musial go zmienic... o ile Cie nie podejda i sam nie zmienisz to pewnie (podkreslam... pewnie) bedziesz mogl dalej z niego kozystac ;) Tak jak ja do tej pory kozystam np. z neostrady 640 za 139 zl(+VAT), umowa przedluzana juz po wprowadzeniu v 1024 i zmianie tamtej ceny na 149 ;)

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 9 mar 2005, o 22:40

Do mnie tez dzwoniła miła pani z TP (kilka razy, zanim mnie wkońcu zastała w domu :lol: ) i próbowała namówić do zmiany planu. Na samym początku romowy wymusiła zgodę na przetwarzanie danych osobowych ("do celów romowy"). Gdy po wysłuchaniu "zalet" nowego planu i próbie namówienia do rezygnacji z usług szwedzkiej konkurencji stanowczo podziękowałem za propozycję, Pani z TP oświadczyła ze na okoliczność, gdybym się jednak zdecydował, przyślą mi do domu ofertę z nowymi planami. Jak widać Tp robi wszystko, żeby zrekompenować straty spowodowane wejściem na rynek TELE2. Ja w zasadzie korzystam tylko z Neostrady, a telefon jest dodatkiem :) więc podwyższenie abonamentu (no i oczywiście VAT na neo od przyszłego rachunku) nie jest tym co mnie ucieszy.

Swoją drogą ciekawe czy TP obniży cene neozdrady w celu zrekompensowania VATu (przepraszam, palnąłem głupstwo, proszę o wybaczenie) :lol:

Awatar użytkownika
Aleksander Zawada
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Aleksander Zawada » 9 mar 2005, o 23:34

Z tym przetwarzaniem danych osobowych to u mnie było identycznie. Identycznie do Twojego opisu było też po wybraniu Tele2. Niejednokrotnie mnie już próbowali namawiać bym powrócił na łono mateczki telekomuny :mrgreen:

trryt
-
-

Postautor: trryt » 11 mar 2005, o 19:19

Do mnie telepies wydzwaniał kilkakrotnie żeby "pomóc mi się wyzwolić od wstrętnego Tele2". Po kliku spławieniach przestałem mieć możliwość dzwonienia przez Tele2(ani przez preselekcję ani prefiks), chyba zostałem uszczęśliwoiny na siłę. Nie chcę knuć teorii spisku, bo po rozmowach z obsługą klienta w T2, widzę że oni tam też niezły bajzel mają, ale coś tu jest podejrzane. Po rozmowach z nimi i TP wreszcie miałem T2, ale teraz znowu nie ma preselekcji, prefiks działa. Poza tym na mojej wsi(tuż pod Wrocławiem) Neostrady nie ma, a dialup działa tylko na numer telepsa, na innych ciągle rozłącza, albo jest strasznie wolno, albo wogóle nie udaje się połączyć. Ciekawe co mi odetną jak przeczytają tego posta ;) (w końcu co to dla nich dotrzeć po IP do numeru modemu dostępowego, a potem do mnie).

Awatar użytkownika
PICIA
-
-
Kontaktowanie:

re

Postautor: PICIA » 11 mar 2005, o 20:17

bez obawy ,nie odetną itd nadanie preselekcji innego operatora tylko wyłacznie pisemnie, a co do problemów z netem...cóz masz łaczenie sie przez 0 -witamy w Tele2
sądze gdybym to sprawdzil okazaloby sie ze to co pisałeś to...ech...to juz twoja sprawa i nie mnie to komentowac

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 12 mar 2005, o 03:03

Ciekawe co mi odetną jak przeczytają tego posta ;) (w końcu co to dla nich dotrzeć po IP do numeru modemu dostępowego, a potem do mnie).
Hie hie... trryt... ostatni kastrat... :D

...ale tak to jest jak sie trzeba zadawac z tepsa... trzeba sie liczyc ze wszystkim.

trryt
-
-

Postautor: trryt » 12 mar 2005, o 11:11

sądze gdybym to sprawdzil okazaloby sie ze to co pisałeś to...ech...to juz twoja sprawa i nie mnie to komentowac
O co Ci Chodzi???!!! Może o to że sobie to zmyśliłem lub przeinaczyłem żeby szkalować Twoją ukochaną Tepsę. Przecież napisałem (moderator chyba powinien dokładnie czytać posty) że wina może leżeć też po stronie T2, a to tylko jedna z możliwości. Poparta jeszcze tym że po rozmowach z błękitną linią na ten temat dostałem od TP list o przyjęciu reklamacji. A to jest już przez wielu uważane za przyznanie się do winy.

Awatar użytkownika
PICIA
-
-
Kontaktowanie:

re

Postautor: PICIA » 12 mar 2005, o 14:13

z uwagii na to że taemat zmienia zasade -powód napisania postu przez mnie tremat zamykam aby nie dopuscić do niepotrzebnej kłótni...bo poco
ps
załozenia napisanego postu była calkowicie inne

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 12 mar 2005, o 14:19

Racja, nikomu tutaj kłutnie niepotrzebne...

Wróć do „Uwagi o naszym Forum i stronie EP”