witam
kupiłe programator microcontrolerów PIC z oferty Avt był to bodajże kit AVT=573 i nie moge nim nic zaprogramować tzn skonfigurowałem program tak jak było napisane w artykule lecz niestety w momencie gdy zaczynam programować to po programowaniu gdy układ zaczyna weryfikować zapisaną pamięć wyskakuje mi że błąd weryfikacji przy adresie 0000h.Nie wiem co mam zrobić z tym fantem pomóżcie dodam jeszcze że dopiero co ucze sie programowana a dokladnie uC PIC16F84 sterowniki potrzebne do programatora także dodałem ale non stop jest to samo.PORATUJCIE
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięproblem z programatorem PIC`ów
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Sprawdz wszystkie połączenia, lutowania, wyciągnij scalaki i sprawdź zasilanie w podsawkach(jak są) , jak nic nie pomoże wyślij do AVT niech sprawdzą.
[ Dodano: 12-03-2005, 12:40 ]
Sprawdz wszystkie połączenia, lutowania, wyciągnij scalaki i sprawdź zasilanie w podstawkach(jak są) , jak nic nie pomoże wyślij do AVT niech sprawdzą.
[ Dodano: 12-03-2005, 12:40 ]
Sprawdz wszystkie połączenia, lutowania, wyciągnij scalaki i sprawdź zasilanie w podstawkach(jak są) , jak nic nie pomoże wyślij do AVT niech sprawdzą.
dzięki za rade ale ja już wysłałem do nich ten progrmator do AVT i zażądałem od nich zwrotu kasy bo uznałem że za 200 zeta to troche żenujące dostać bubel a błędy w połączeniach także są bo zgłosił sie do mnie jeden użytkownik tego zestawu i powiedział mi że on także musiał przerabiać swój programator ponieważ były błędy w druku.
Chciałem wszstkim podziękować za udzieloną mi pomoc.
Chciałem wszstkim podziękować za udzieloną mi pomoc.
Witam
Programator dotarł do serwisu.
Po pierwsze - FATALNY montaż.
Po usunięciu zimnych lutów i umyciu płytki (lutujemy cyną a nie kalafonią) - układ działa zgodnie z opisem.
NA PŁYTCE NIEMA BŁĘDÓW.
Sprawdzono z programem IC-Prog oraz PIC16F84A.
Narzędzie takie jak IC-Prog umożliwa sprawdzenie prprawności pracy dołączonego programatora - Ustawienia->Sprawdź sprzęt.
Proszę sprawdzić również swój kabel równoległy.
Pozdrawiam Grzegorz Becker SERWIS AVT
serwis@avt.com.pl
Programator dotarł do serwisu.
Po pierwsze - FATALNY montaż.
Po usunięciu zimnych lutów i umyciu płytki (lutujemy cyną a nie kalafonią) - układ działa zgodnie z opisem.
NA PŁYTCE NIEMA BŁĘDÓW.
Sprawdzono z programem IC-Prog oraz PIC16F84A.
Narzędzie takie jak IC-Prog umożliwa sprawdzenie prprawności pracy dołączonego programatora - Ustawienia->Sprawdź sprzęt.
Proszę sprawdzić również swój kabel równoległy.
Pozdrawiam Grzegorz Becker SERWIS AVT
serwis@avt.com.pl