Witam, a więc mam taki problem.
Mam antywirusa MKS 2004 w którym ważność klucza skończy się za jakieś 8 dni.
Więc odinstalowałem MKS2004 usunąłem wszystkie pliki wpisując w "wyszukaj" słowo kluczowe MKS.
Folder z program files też wywaliem.
W kluczach rejestru (regedit.) powywalałem wszystko co miało w sobię nazwe MKS.
Po czym zainstalowałem MKS2005 a tu widzę info. że za 8 dni skończy się ważność i żeby skontaktowac się z dostawcą MKS VIR.
Nie chodzi mi o to żeby nielegalnie korzystać z MKS-a tylko jak usuwac takie coś.
Bo nie chce MKS 2004 tylko MKS 2005 a do niego mam klucz.
I przez tego 2004 nie moge wpisać bo dzieje się tak jak napisałem wyżej.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięUsuwanie plików z rejestru i ogóle z kompa. Pytania i odp.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Niestety to nie takie proste. Producent tego programu nie byłby aż tak lekkomyślny, zeby nadawać strategicznym wpisom do rejestro łatwo kojarzące się nazwy (wydaje mi sie, że korzysta z GUID, czyli losowo generowanych unikalnych 64 bitowych liczb). Ja próbowałem wiele podobnych wpisów pousuwać i niestety nie udało mi się to. Najprostszym wyjściem (ale też najbardziej niszczącym) jest po prostu format C i reinstalacja systemu. Albo odtworzenie rejestru z kopii sprzed zainstalowania poprzedniego MKSa, ale wtedy wszystko co było instalowene później pójdzie "na piwo" (chociaż nie jest pwoiedzane, ze te dane sa przechowywane akurat w rejestrze).
Albo odtworzenie rejestru z kopii sprzed zainstalowania poprzedniego MKSa, ale wtedy wszystko co było instalowene później pójdzie "na piwo" (chociaż nie jest pwoiedzane, ze te dane sa przechowywane akurat w rejestrze).
Poniewaz wartosci sa przechowywane nie tylko (nie zawsze) w rejestrze, ale rowniez w plikach *.ini Teraz pozostaje Ci przeszukanie wszystkich (albo wiekszosci) *.ini w systemie
No to szukaj pośród kilkunastu tysięcy plików! Zwłaszcza, że tez niekoniecznie musi byc w pliku .ini. Moze to być w sumie dowolny plik, jak również chociażby pamięć CMOS RAM! Sposobów na zabezpieczenie programów jest całe mnóstwo i poszukiwanie "na ślepo" jest z góry skazane na niepowodzenie. Jedyna metoda dostępna dla każdego to format dysku.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2005, o 21:42 przez radzio, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesli masz orginalne oprogramowanie to na pewno jest mozliwosc zrobienia upgrade. Proponuje wyslac emaila do tworcy MKS i on na pewno Ci doradzi jak w grac ver MKS'05
BTW Ja nie uzywam zadnego programu antyvirusowego ale zawsze mam najnowsze update do win, cookies level mam high (internet explorer) i nigdy nie otwieram listow (outlook express) z zalacznikiem od nie znajomych. I moze mam virusy na komp ale jak na razie nic zlego nie robia
BTW Ja nie uzywam zadnego programu antyvirusowego ale zawsze mam najnowsze update do win, cookies level mam high (internet explorer) i nigdy nie otwieram listow (outlook express) z zalacznikiem od nie znajomych. I moze mam virusy na komp ale jak na razie nic zlego nie robia
No tak... o ile programista chcial cos ukryc to moze to byc dowolny plik (chociazby dopisek do exe danego programu). Niemniej KLUCZE (nie w sensie seriali do programow, tylko zmiennych programowych), przechowuje sie w windzie albo w rejestrze, albo w plikach *.ini, jesli ktos robi inaczej o robi to na wlasnej aplikacji i to jego sprawa (oraz ew tych ktorzy taka aplikacje instaluja). Jest to jednak przekroczenie przyjetych standardow, mozliwe lecz niepolecane.Zwłaszcza, że tez niekoniecznie musi byc w pliku .ini. Moze to być w sumie dowolny plik, jak również chociażby pamięć CMOS RAM!
Dobra, jednak szukanie plików MKS-a w systemie jest bez sensu.
Zrobiłem formata c: i już jest o.k.
Jednak zainstalowałem tym razem czeskiego antywira AVG Free
Nie wiem czy jest on dobry ale jest.
Mam nastepny problem...
Po włożeniu płyty do CD-ROM z jakąś grą itp. normalnie pojawia się opis tej płyty lub ikonka co jest aktualnie w CD-ROM-ie.
Problem jest taki, że jak wyjmę już płyte (nie za każdym razem) i wsadze jakąś inną to dalej jest opis, ikonka z tamtej wcześniejszej.
Da się coś z tym zrobić ?
Zrobiłem formata c: i już jest o.k.
Jednak zainstalowałem tym razem czeskiego antywira AVG Free
Nie wiem czy jest on dobry ale jest.
Mam nastepny problem...
Po włożeniu płyty do CD-ROM z jakąś grą itp. normalnie pojawia się opis tej płyty lub ikonka co jest aktualnie w CD-ROM-ie.
Problem jest taki, że jak wyjmę już płyte (nie za każdym razem) i wsadze jakąś inną to dalej jest opis, ikonka z tamtej wcześniejszej.
Da się coś z tym zrobić ?