ten post ma na celu wyjasnienie co sie dzieje ,czy to wina operatora czy sprzetu
[ Dodano: 13-12-2004, 20:25 ]
aaa
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNeostrada -problem z polaczeniem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2008, o 09:18 przez PICIA, łącznie zmieniany 1 raz.
A co to znaczy dlugo ??
Np. ostatni restart neo (rozlaczenie, nawiazanie polaczenia, uzyskanie ip i dns) trwalo u mnie 8 sek. Zeby sprawdzic pelna inicjalizacje musialem pogrzebac w logach, akurat mam uptime serwera 16 dni a taki maly tylko dlatego ze byla konserwacja chlodzenia . No i pelna ini trwala niecale 30 sek (od zainicjowania skryptu do uzyskania dns). Zmiana ip raz na 24 h (kiedys raz na 48 ), ale jak mialem slabsza maszyne to mialem problemy z modemem usb (czesciej restartowal) - ale nie wykluczam ze to mogla byc wina drobnych uszkodzen maszyny - dziwne zachowanie w niektorych przypadkach, choc z sdi nie bylo problemu
The End:
To ze GG rozlacza, czy gubi wiadomosci to jeszcze nic nie znaczy, akurat GG to ma tak normalnie
Np. ostatni restart neo (rozlaczenie, nawiazanie polaczenia, uzyskanie ip i dns) trwalo u mnie 8 sek. Zeby sprawdzic pelna inicjalizacje musialem pogrzebac w logach, akurat mam uptime serwera 16 dni a taki maly tylko dlatego ze byla konserwacja chlodzenia . No i pelna ini trwala niecale 30 sek (od zainicjowania skryptu do uzyskania dns). Zmiana ip raz na 24 h (kiedys raz na 48 ), ale jak mialem slabsza maszyne to mialem problemy z modemem usb (czesciej restartowal) - ale nie wykluczam ze to mogla byc wina drobnych uszkodzen maszyny - dziwne zachowanie w niektorych przypadkach, choc z sdi nie bylo problemu
The End:
To ze GG rozlacza, czy gubi wiadomosci to jeszcze nic nie znaczy, akurat GG to ma tak normalnie
Ja mam neo już prawie rok , wcześniej miałem SDI przez 2 lata w obu przypadkach zero problemów. Może zdażyły sie w przeciągu tych prawie 3 lat ze 3 przypadki przerw z powodu awarii, a tak wszystko działa az miło, a włączone jest na okrągło więc nie sądzę aby to były problemy ze sterownikami. SDI miałem postawione na routerku freesco, a neo mam z routerem SpeedTouch 510.
Proponuje rozmawiac przez skype tak jak gg jest za darmo tyle ze dziala super jest nawet mozliwosc dzwonienia na telefon stacjonarny i komorke na calym swiecie z tym ze to juz jest platna usluga z tym ze ceny sa minimalne np 1 min to okolo 0.03 euro razem z vat. By moc dzwonic (na zewnatrz) kupuje sie kredyt 10 euro od razu sie placi vat 15% (razem 11.50) i na przyklad za 9 min potracili 0.24 euro... Np. romawiam z kimś na gg i po chwili nie wiem o czym już mowa bo nie było mnie przez jakies 5 do 10 senund a osoba z którą pisałemw tym czasi coś napi[fade]sała...[/fade]
BTW jesli dysponujesz webcam to polecam camfrog mozesz wtedy sie widziec i rozmawiac a predkosc jest na prawde oszalamiajaca. Jest to program komercyjny ale mozez uzywac wersni demo (brak mozliwisci powiekszania okna) Jesli nie masz kamery nic straconego inni nie beda Cie widziec