Witam!
Mam problem z TV-Out w karcie Hercules 3D Prophet Radeon.
Nie umiem jej zmusić, by wysłała obraz na TV.
Próbowałem odłączyć monitor i odpalić kompa na TV, ale zero reakcji.
Ten TV-Out dziwny jakiś jest. Ma nietypowe gniazdo (więcej otworów), ale wtyk s-video pasuje. Pasuje... i na tym się kończy.
Pisze przy nim S-VHS. To chyba to samo, co S-Video, nie?
Poniżej załączam skany z instrukcji.
Z góry dzięki za pomoc.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się[TV-Out problem] Radeon Hercules 3D Prophet
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
wszystko jest w opcjach karty.Znajdż ust.zaawans, zakładka,ekrany,ustaw TV jako klon najlepiej zawsze włączony i nie zapomnij (jeśli chcesz oglądać filmy a nie tylko pulpit kompa) o ustawieniu tamże trybu teatralnego.Mnie natomiast ciekawią doświadczenia z jakością obrazu przy dłuższych przewodach połączeniowych >4m, ma ktoś jakieś? Pozdr.
Podłączałem już telewizor na prawie dwudziestu metrach. na co zwrócić uwagę? przewód-najlepiej antenowy i trzeba porzadnie uziemnić komputer (czasami bolec w gniazdku nie wystarczy) , trzeba obudowe komputera podłączyć do rury od CO lub wody jeżeli nie jest z tworzywa sztucznego. u mnie po takim połączeniu znikły wszelkie zakłócenia.wszystko jest w opcjach karty.Znajdż ust.zaawans, zakładka,ekrany,ustaw TV jako klon najlepiej zawsze włączony i nie zapomnij (jeśli chcesz oglądać filmy a nie tylko pulpit kompa) o ustawieniu tamże trybu teatralnego.Mnie natomiast ciekawią doświadczenia z jakością obrazu przy dłuższych przewodach połączeniowych >4m, ma ktoś jakieś? Pozdr.
Też mam w swej karcie TV-OUT w kąplecie był kabel TV-OUT na 4 złącza:
1 - gniazdo czincz z niebieską obrączką - chyba BLUE-OUT
2 - gniazdo czincz z czerwoną obrączką - chyba RED-OUT
3 - gniazdo czincz z Zieloną obrączką - chyba GREEN-OUT
4 - chyba S-VIDEO bo miał mniej dziurek niż ten z kturego wychodziły wszystkie kable schematu nie dam bo nie rozbierałem a przez ozdobny plastik nic nie widać
1 - gniazdo czincz z niebieską obrączką - chyba BLUE-OUT
2 - gniazdo czincz z czerwoną obrączką - chyba RED-OUT
3 - gniazdo czincz z Zieloną obrączką - chyba GREEN-OUT
4 - chyba S-VIDEO bo miał mniej dziurek niż ten z kturego wychodziły wszystkie kable schematu nie dam bo nie rozbierałem a przez ozdobny plastik nic nie widać