Witam serdecznie
Tydzien temu wyslalem list do redakcji avt list z prosba o przeslanie schematu plytek kitow avt 422 i avt 100. Schemat pierwszy otrzymalem jako plik pcb ktory postanowilem otworzyc protelem 99 ale nie moge i drugi w formie pliku arj ktory to otworzylem i okazalo sie ze nie jest to schemat jaki poszukuje . Tak wiec mam dwa pytania co to jest za uklad kit AVT 100 i drugie bardzo wazne dla mnie jako krotkofalowca otoz poszukuje schematu plytki kitu 100 ale NE firmy Nord Elektronik tj schematu plytki zasilacza do radia CB 10 ( 20 ) A bo taki potrzebuje do mojego radia. Co prawda drugie pytanie dotyczy kitu nie Avt ale moze ktos mi pomoze i jesli ma schemat zasiacza to bardzo prosze o przeslanie.
Pozdrawiam
Wosiekpl
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKit AVT 100
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Kit AVT 100
Witam
Dzieki za odpowiedz. Jesli chodzi o kit AVT 100 to niestety nie wiem w ktorym numerze byl zamieszczony wiec nie moge Ci podac. Tak jak pisalem wyzej poszukuje schematu plytki zasilacza kitu NE 100 firmy Nord Elektronik . Jest to zasilacz do radia CB . Dokladniej mowiac chodzi mi o jego wersej NE 100 A tzn o wiekszej wydajnosci . Pierwsza ma 10 A i druga 20 A . Metlik jaki wynikl z tymi kitami tzn AVT 100 powstal z mojej winy bowiem tak jak napisalem wyzej wyslalem do redakcji avt list o schemat kitu 100 ale sie pomylilem bo nie chodzi mi o kit AVT tylko NE . W odpowiedzi otrzymalem list ze schematem kitu AVT 100 ale poszukujac i na tym forum i ogolnie w internecie nic na temat tego kitu nie znalazlem. Ze schematu plytek wynika ze jest to jakis nadajnik i odbiornik bowiem sa 3 plytki i na jednej pisze TX na drugiej RX i trzecia nie wiem dokladnie co to jest. Oproczt tego kitu otrzymalem schemat innego AVT 422 tj regulatora predkosci silnika na U2008 ale jest w formaci pcb i probowalem otworzyc go za pomoca Protela i Orkadu ale nic sie nie pokazuje. Jesli chodzi o te programy to mam je zainstalowane ale nie wiem jak sie nimi obslugiwac. Schemat kitu AVT 100 byl w formacie arj i Protel go otworzyl zas ten drugi po otwarciu to seria numerow od gory do dolu.
Pozdrawiam
Wosiekpl
Dzieki za odpowiedz. Jesli chodzi o kit AVT 100 to niestety nie wiem w ktorym numerze byl zamieszczony wiec nie moge Ci podac. Tak jak pisalem wyzej poszukuje schematu plytki zasilacza kitu NE 100 firmy Nord Elektronik . Jest to zasilacz do radia CB . Dokladniej mowiac chodzi mi o jego wersej NE 100 A tzn o wiekszej wydajnosci . Pierwsza ma 10 A i druga 20 A . Metlik jaki wynikl z tymi kitami tzn AVT 100 powstal z mojej winy bowiem tak jak napisalem wyzej wyslalem do redakcji avt list o schemat kitu 100 ale sie pomylilem bo nie chodzi mi o kit AVT tylko NE . W odpowiedzi otrzymalem list ze schematem kitu AVT 100 ale poszukujac i na tym forum i ogolnie w internecie nic na temat tego kitu nie znalazlem. Ze schematu plytek wynika ze jest to jakis nadajnik i odbiornik bowiem sa 3 plytki i na jednej pisze TX na drugiej RX i trzecia nie wiem dokladnie co to jest. Oproczt tego kitu otrzymalem schemat innego AVT 422 tj regulatora predkosci silnika na U2008 ale jest w formaci pcb i probowalem otworzyc go za pomoca Protela i Orkadu ale nic sie nie pokazuje. Jesli chodzi o te programy to mam je zainstalowane ale nie wiem jak sie nimi obslugiwac. Schemat kitu AVT 100 byl w formacie arj i Protel go otworzyl zas ten drugi po otwarciu to seria numerow od gory do dolu.
Pozdrawiam
Wosiekpl
Kit AVT 100
Witam
Dzieki za porade , tak jak piszesz wysle do nich list moze sie uda i przysla.
Pozdrawiam
Wosiekpl
Dzieki za porade , tak jak piszesz wysle do nich list moze sie uda i przysla.
Pozdrawiam
Wosiekpl