Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

AVT 555 - wieszanie programu?

grzezoch
AVT 555 - wieszanie programu?

Postautor: grzezoch » 28 kwie 2004, o 18:57

Czy ktoś już może składał KITa AVT 555? Mam tai problem: wszystko uruchamia się pięknie, ładnie, a po wciśnięciu klawisza MENU pojawia się napis infomujący o pozycji menu "zmiana czasu" i układ nie reaguje już na nic - żadne klawisze itp. Restart powoduje powrót do punktu wyjścia.
Proszę o porady.
Grzesiek

h4
-
-

Postautor: h4 » 15 lut 2005, o 08:12

Jestem ciekawy czy naprawiłeś ten problem i co było przyczyną.
pozdrawiam

grzezoch

Postautor: grzezoch » 15 lut 2005, o 16:31

Przy dużej pomocy autora projektu przeszedłem przez to, ale teraz nie pamiętam co było :)

cylu
-
-

Postautor: cylu » 5 paź 2008, o 12:53

Pozwoliłem sobie odświeżyć temat zamiast zakładania nowego wątku ponieważ mam podobny problem z tym kitem. Jednak u mnie układ się nie zawiesza, tylko na wyświetlaczu zamiast pola edycji daty wyświetlają się "krzaczki". Reszta menu działa bez zarzutu. Jednak bez wprowadzenia daty i godziny watomierz nie zaczyna pracować :(
Udało się komuś jeszcze rozwiązać ten problem?
Bo niestety autor postu jest już poza zasięgiem...

Awatar użytkownika
Pi-Vo
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Pi-Vo » 12 mar 2010, o 00:25

Stary temat, ale wznowiłem próby uruchomienia tego kitu i miałem podobne objawy, zawieszanie się po pierwszym naciśnięciu OK, pokazywało sie menu i dalej nic, kilka razy udało się ustawić datę i czas i na tym koniec, kilka razy miałem krzaki w polu daty i czasu a innym razem nawet robił jakieś dziwne pomiary mocy, napięcia itd. Czyli różne cuda ale uruchomić sie nie dało. Może ktoś sobie jednak przypomni jeśli zwalczył problem. Myślę że w skompilowanym pliku hex z płyty EP może być błąd, sam nie próbowałem tego kompilować z kodu źródłowego bo ten asembler na razie nie dla mnie. Fakt że projekt pochodzi z roku 2003 ale zawziąłem sie na niego. Może autor projektu jest jeszcze skłonny pomóc jeśli zagląda na forum?

cylu
-
-

Postautor: cylu » 20 mar 2010, o 18:50

Ja problemy ze swoim kitem po wielu nieudanych próbach powołania go do życia rozwiązałem odsyłając go do serwisu... uruchomili, odesłali i zdiagnozowali o ile pamiętam: zimne luty, gdzieś rezystorki lub kondensatorki o nieprawidłowych wartościach... i chyba coś jeszcze, ale pamięć zawodzi. Działający mierzył z dość dużym błędem. Po niedługim czasie watomierz znów się "wysypał" (po włączeniu tylko kwadraciki na wyświetlaczu) i od tego czasu dałem sobie z nim spokój.

Wróć do „Kity AVT”