Witam
Potrzebuje radiator o wzmacniacza tylko niewiem jaki dokładnie pisze tylko że ma mieć <0,4KW
Niewiem o co dokładnie chodzi czy może o przewodzenie ciepła? mógłby mi ktoś to wytłumaczyć
Pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięRadiatory
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
O ile się nie mylę oznacza to, że radiator powinien w normalnych warunkach oddawać z siebie ciepło wytworzone przez czterystowatową grzałkę w takim tempie, żeby się nie nagrzewała powyżej określonej temperatury. To dość potężny radiator Podejrzewam że wielkości sporej szafki. Ale może chodzi o to, że wzmacniacz ma mieć moc 400W. Ten na pewno będzie mniejszy, bo jednak część mocy idzie na głośniki, hehe. Mimo wszystko taki wzmacniacz potrzebuje dobrego chłodzenia. Najczęściej jest z wbudowanym wiatraczkiem, co pozwala zmniejszyc wymiary radiatora. Mam stary wzmacniacz 2x200W. Radiator ma wymiary jakieś 50 na 15 cm na 10 cm (oczywiście z żeberkami) i wentylator.
Re: Radiatory
jakie elemety uzyles do budowy koncowek mocy wzmaka, czy sa to tranzystory czy koncowki scalone ? jakie sa napiecia zasilaniaWitam
Potrzebuje radiator o wzmacniacza tylko niewiem jaki dokładnie pisze tylko że ma mieć <0,4KW
Niewiem o co dokładnie chodzi czy może o przewodzenie ciepła? mógłby mi ktoś to wytłumaczyć
Pozdrawiam
<0.4KW czy poniżej <0.4K/W? Jedna kreska a różnica _zasadnicza_Potrzebuje radiator o wzmacniacza tylko niewiem jaki dokładnie pisze tylko że ma mieć <0,4KW
Polecam stary, ale bardzo dobry cykl artykułów "Radiatory" P.Góreckiego z "Notatnika Praktyka" z EP rocznik '94:
http://sp5xal.w.interia.pl/radiatory/index.html
--
MDz