Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

AVT509 Szwankuje mi, pomozecie???

Sebastian P.
AVT509 Szwankuje mi, pomozecie???

Postautor: Sebastian P. » 1 paź 2003, o 07:36

Witam
Mój problem polega na tym iż właśnie złożylem kit AVT509 (karta dzwiekowa z analogowymi i cyfrowymi we/wy) i w momencie kiedy podłączyłem ją do komputera na poczatku wydawało sie ze jest wszystko OK tzn system windows XP wykrył użądzenie USB audio usłyszalem dźwiek towazyszacy właczaniu sie windowsa mogłem odtwazac przez rejstrator windows dżwieki formatu *.WAV przyciski ktore znajdują się na karcie takze działają lecz gdy chciałem włączyć bylejaką mp3-ke usłyszalem tylko jej pierwsza sekunde i puzniej cisza to samo dzieje sie przy programach i grach jak rowniez czasami towazyszy temu zjawisku zwis systemu lecz nie zawsze ale za to zawsze ma miejsce puzniejszy brak mozliwosci przesuniecia suwaków głośnosci za pomocą myszki czy przycisków znajdujących się na karcie(jakby komputer przestawał się z kartą komunikowac ) dodatkowo chcialem zauwazyc ze nawet jak sama nazwa kitu przedstawia pośada on wejście analogowe jak i cyfrowe lecz w suwakach głośności windows nagrywania i odtwarzania nie ma suwaka regulacji głośności wejścia line-in a co gorsza w regulacji nagrywania nie ma zadnych sówaków nie wiem czy tak ma być (chyba nie) czy to jest także usterka. Płytke zamawiałem od AVT takze przypuszczam ze nie ma tam błedów sprawdzałem takze za pomacą miernika poprawnosć lutowania wszystkich układów, instalowalem od nowa winde, kombinowałem z ustawieniami przyśpieszenia sprzętowego i wszystko to z mizernym skutkiem

Za wszelkiego rodzaju pomoc w naprawie będe bardzo wdzięczny

Pozdrawiam
Sebastian

Gość

Postautor: Gość » 1 paź 2003, o 16:51

no juz wiem z jakiego powodu karta nie funkcjonowała to byłą wina najprawdopodobniej mojej płyty głownej na innych chodziła lecz kwestia braku jakichkolwiek suwaków nagrywania wejscia liniowego jest nadal aktuana

Awatar użytkownika
dsrecordss
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: dsrecordss » 12 sty 2005, o 19:12

witaj,
a skąd wziąłeś pcm2906????? :o ja szukam prawie pół roku i nic...
pozdrawiam
dsrecordss

Wróć do „Kity AVT”