Witam Wszystkich!
Czy może ma ktoś schemat jakiegoś tunera TV do PC?
jaro_elektronika@o2.pl
p.s. Czy montaż takiego urządzenia w ogóle się opłaca? Czy jest to wykonalne?

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięTuner TV do PC
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- 
				Jaro_elektronika
- - 
- Kontaktowanie:
Chcesz samodzielnie zbudować tuner do PC   ? To bardzo trudne zadanie. Nawet posiadając schemat ideowy to jeszcze nic. Myślę, że najgorzej będzie z projektem PCB, do tego potrzebna jest duża wiedza i ogromne doświadczenie.
 ? To bardzo trudne zadanie. Nawet posiadając schemat ideowy to jeszcze nic. Myślę, że najgorzej będzie z projektem PCB, do tego potrzebna jest duża wiedza i ogromne doświadczenie.
Nie zniechęcam Cię, ale przestrzegam, że nawet jeśli zbudujesz taki tuner(z gotowego schematu jakiegos producenta do którego bedziesz mógł sciągnać oprogramowanie(a co z trudno dostępnymi scalakami czy układami programowalnymi??? )), to wcześniej stracisz mnóstwo czasu i pieniędzy(budując kolejne prototyy), o nerwach nie wspominając. Jest to napewno całkowicie nieopłacalne (nawet jeśli miałbyś się przy tym dużo nauczyć).
 (nawet jeśli miałbyś się przy tym dużo nauczyć). 
Takie jest moje zdanie
			 ? To bardzo trudne zadanie. Nawet posiadając schemat ideowy to jeszcze nic. Myślę, że najgorzej będzie z projektem PCB, do tego potrzebna jest duża wiedza i ogromne doświadczenie.
 ? To bardzo trudne zadanie. Nawet posiadając schemat ideowy to jeszcze nic. Myślę, że najgorzej będzie z projektem PCB, do tego potrzebna jest duża wiedza i ogromne doświadczenie.Nie zniechęcam Cię, ale przestrzegam, że nawet jeśli zbudujesz taki tuner(z gotowego schematu jakiegos producenta do którego bedziesz mógł sciągnać oprogramowanie(a co z trudno dostępnymi scalakami czy układami programowalnymi??? )), to wcześniej stracisz mnóstwo czasu i pieniędzy(budując kolejne prototyy), o nerwach nie wspominając. Jest to napewno całkowicie nieopłacalne
 (nawet jeśli miałbyś się przy tym dużo nauczyć).
 (nawet jeśli miałbyś się przy tym dużo nauczyć). Takie jest moje zdanie

Zgadzam sie z Kamilkozi karta z regoly to glowica i jeden scalak obslugujacy ta glowice i pelniacy rownoczesnie funkcje interfejsu z pci. Te najprostrze karty sa teraz bardzo tanie bo sa wypierane przez DVB i z pewnoscia latwo kupisz uzywana.
 Zgadzam sie z Kamilkozi karta z regoly to glowica i jeden scalak obslugujacy ta glowice i pelniacy rownoczesnie funkcje interfejsu z pci. Te najprostrze karty sa teraz bardzo tanie bo sa wypierane przez DVB i z pewnoscia latwo kupisz uzywana.Polecam hauppauge

Ps. jesli chcesz na ekranie kompa ogladac tv a masz jakas video capture karte to mozesz do niej podlaczyc stare video