Oto cytat z ostatniej (11/2004) EP:
"...Wydawca zadbał także o przybliżenie polskim czytelnikom autora Bascoma - Marka Alberta. Specjalnie na potrzeby książki opisał historię jego powstania, dzięki czemu czytelnicy mogą - jako jedni z niewielu na świecie - poznać ją z pierwszej ręki."
Hehe, nie dosyć, że opisano "historię powstania", to jeszcze jak należy rozumieć to "z pierwszej ręki"? Czyżby wydawca przy tym był???
Maybe
PS
Kogo jeszcze diabli biorą na widok artykułów typu "Wyświetlacz alfanumeryczy LED sterowany I2C"? I do tego w dziale Projekty! Szanowna Redakcjo! Znam angielski, umiem sobie przeczytać PDF. A jeśli nawet byłby po chińsku, to zawsze są obrazki.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięUbawiłem się :)
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Nie przeczytalem jeszcze ep11/2004: jak zrobiony jest ten wyswietlacz? Jakis spec. uklad czy bardziej "na piechote"? I jak jest duzy? Zaleznie od tego co prezentuje moze byc ciekawy lub zupelnie do niczego. Dobrze zrobiony o dobrych cechach uzytkowych taki projekt moze byc zupelnie OK, aczkolwiek temat pewnie nie jest bardzo odkrywczy.
[ Dodano: 15-11-2004, 20:36 ]
[ Dodano: 15-11-2004, 20:36 ]
A moze jest na MAX6955? Bo z tego co piszesz wynika, ze jest to jakas aplikacja jakiegos ukladu?Znam angielski, umiem sobie przeczytać PDF. A jeśli nawet byłby po chińsku, to zawsze są obrazki.
Re: Ubawiłem się :)
>> Bardzo ciesz mnie to, ze tak doskonale sobie radzisz. Szkoda jednak, ze znowu nie doczytales do konca.Oto cytat z ostatniej (11/2004) EP:
"...Wydawca zadbał także o przybliżenie polskim czytelnikom autora Bascoma - Marka Alberta. Specjalnie na potrzeby książki opisał historię jego powstania, dzięki czemu czytelnicy mogą - jako jedni z niewielu na świecie - poznać ją z pierwszej ręki."
Hehe, nie dosyć, że opisano "historię powstania", to jeszcze :D jak należy rozumieć to "z pierwszej ręki"? Czyżby wydawca przy tym był???
>> Niedokladnie cytujesz, dlatego wyciagasz bledne wnioski. Przeczytaj jeszcze raz, zrozum i sprostuj.
Maybe
PS
Kogo jeszcze diabli biorą na widok artykułów typu "Wyświetlacz alfanumeryczy LED sterowany I2C"? I do tego w dziale Projekty! Szanowna Redakcjo! Znam angielski, umiem sobie przeczytać PDF. A jeśli nawet byłby po chińsku, to zawsze są obrazki.
Pzdr
PZb
witam
Dzięki Radzio ze tę uwagę o EP. A już sądziłem że u mnie listonosz zaniemógł a jak widać to znowu nasza kochana EP.
Za stary już jestem na takie "przepychanki". Panie Piotrze, naprawdę tak trudno przyznać się do "chochlika" i pośmiać się wspólnie z nami? Każdemu się zdarza, tylko ten, co nic nie robi, to się nie myli. Nie trzeba od razu kąsać i gryźć. M.in. po zdolności do śmiania się z samego siebie poznaje się klasę człowieka, jego samoocenę.>Niedokladnie cytujesz, dlatego wyciagasz bledne wnioski. Przeczytaj jeszcze raz, zrozum i sprostuj.
> Bardzo ciesz mnie to, ze tak doskonale sobie radzisz. Szkoda jednak, ze znowu nie doczytales do konca.
Kwestię użyteczności artykułu o aplikacji pozostawiam do oceny innym. Dla mnie .... szkoda słów.
Maybe
[quote="Maybe"]>Niedokladnie cytujesz, dlatego wyciagasz bledne wnioski. Przeczytaj jeszcze raz, zrozum i sprostuj.
> Bardzo ciesz mnie to, ze tak doskonale sobie radzisz. Szkoda jednak, ze znowu nie doczytales do konca. [/quote]
Za stary już jestem na takie "przepychanki". Panie Piotrze, naprawdę tak trudno przyznać się do "chochlika" i pośmiać się wspólnie z nami?
>> Nie zamierzam sie przepychac, ale zwrocic Twoja uwage na to, ze niedokladnie cytujac (ulatwie Ci: pominales slowo "on" w cytacie, dzieki czemu jest tak zabawny jak sugerujesz, ale nie ma to NIC wspolnego z rzeczywistoscia) falszujesz cudze intencje, a to nie jes fair. Nie jest to wiec kwestia chochlika lecz Twojej niedokladnosci.
Każdemu się zdarza, tylko ten, co nic nie robi, to się nie myli. Nie trzeba od razu kąsać i gryźć.
>> W przeciwienstwie do Ciebie dokladnie przeczytalem recenzje i do tego znam ksiazke, o ktorej piszesz, moge wiec "kasac" tepiac pieniactwo. Ty nie przeczytales dokladnie i - jak wnioskuje - nie widziales ksiazki na oczy, ale nie przeszkadza Ci to w pisaniu takich radosnych "nie-gryzacych" kawalkow.
M.in. po zdolności do śmiania się z samego siebie poznaje się klasę człowieka, jego samoocenę.
Kwestię użyteczności artykułu o aplikacji pozostawiam do oceny innym. Dla mnie .... szkoda słów.
>> Jak zwykle, wszystkich majacych cos do powiedzenia w elektronice, goraco zapraszam na lamy EP. Po czynach ich poznacie, nie po slowach ;-))
Na tym koncze ten niepotrzebny watek.
Pzdr
PZb
> Bardzo ciesz mnie to, ze tak doskonale sobie radzisz. Szkoda jednak, ze znowu nie doczytales do konca. [/quote]
Za stary już jestem na takie "przepychanki". Panie Piotrze, naprawdę tak trudno przyznać się do "chochlika" i pośmiać się wspólnie z nami?
>> Nie zamierzam sie przepychac, ale zwrocic Twoja uwage na to, ze niedokladnie cytujac (ulatwie Ci: pominales slowo "on" w cytacie, dzieki czemu jest tak zabawny jak sugerujesz, ale nie ma to NIC wspolnego z rzeczywistoscia) falszujesz cudze intencje, a to nie jes fair. Nie jest to wiec kwestia chochlika lecz Twojej niedokladnosci.
Każdemu się zdarza, tylko ten, co nic nie robi, to się nie myli. Nie trzeba od razu kąsać i gryźć.
>> W przeciwienstwie do Ciebie dokladnie przeczytalem recenzje i do tego znam ksiazke, o ktorej piszesz, moge wiec "kasac" tepiac pieniactwo. Ty nie przeczytales dokladnie i - jak wnioskuje - nie widziales ksiazki na oczy, ale nie przeszkadza Ci to w pisaniu takich radosnych "nie-gryzacych" kawalkow.
M.in. po zdolności do śmiania się z samego siebie poznaje się klasę człowieka, jego samoocenę.
>> Jak zwykle, wszystkich majacych cos do powiedzenia w elektronice, goraco zapraszam na lamy EP. Po czynach ich poznacie, nie po slowach ;-))
Na tym koncze ten niepotrzebny watek.
Pzdr
PZb
Takie projekty jak ten na MAX6953 są potrzebne. Ja na przykład od jakiegoś czasu się przymierzam do tego MAX'a żeby zrobić sobie coś co każdy początkujący elektronik musi- zegarotermometr plus ponad standard tablica świetlna sterowana z kompa przez RS. Układy już mam,wybrałem sobie wyświetlącze o dziwo takie same jak w artkule(tyle że zielone). Ale co mnie powstrzymywało??? Projekt płytki. Nawet jak bym go w Eaglu wymęczył i zmieścił się w ograniczeniu wersji freeware to nie miał by mi kto ich wykonać. Sam nie robię a napewno od dwustronnej zaczynał nie będę. A w jedynym znanym mi zakładzie to może i zrobią jednostronną o gruuubych ścieżkach ale nie taką jak ta. Wniosek: Płytki potrzebne, artykuł faktycznie mógłby być krótszy- to można doczytać z pdfa.
A co do głownego wątku, tam to jest dwuznacznie napisane ale z przewagą śmiesznego znaczenia. Żeby zrozumieć to tak jak autor chciał to się trzeba naprawdę nad tym skupić.
A co do głownego wątku, tam to jest dwuznacznie napisane ale z przewagą śmiesznego znaczenia. Żeby zrozumieć to tak jak autor chciał to się trzeba naprawdę nad tym skupić.