taboret1 to, że stabilizator ma różne zabezpieczenia to dobrze, ale myślę że nie o to autorowi chodziło. Ten układ ma działać !!! Jeśli stabilizator się będzie zanadto grzał jego układ zabezpieczenia termicznego ograniczy prąd - a w tym przypadku może to zrobić szybko i nader skutecznie. Skutek oczywisty... dużo nerwów a układ po niedługim czasie się wyłącza.
W danych katalogowych podaje sie tylko tzw. rezystancję termiczną danego typu radiatora. Innymi słowy mówiąc jest to zdolność radiatora do odprowadzania i rozpraszania ciepła. Zależy ona głównie od materiału, kształtu i rodzaju powierzchni radiatora. Powierzchnie czernione mają lepsze właściwości odprowadzania ciepła.
Istnieją wzory do obliczania radiatorów, dawno z nich nie korzystałem i nie chcę Cię wprowadzać w błąd. Zazwyczaj dobieram radiator z doświadczenia i myślę, że w tym przypadku wystarczy kawałek blachy aluminiowej o powierzchni ok. 30cm2.
Możesz również przykręcić go do metalowej obudowy jak podawał
taboret1, ale proponuję go odizolować od niej, gdyż obudowa stabilizatora jest połączona wewnętrznie z masą i łatwo można zrobić zwarcie.
Pozdrawiam Piotr36