Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Forum Edw

Awatar użytkownika
ACeK
-
-
Forum Edw

Postautor: ACeK » 9 paź 2004, o 14:12

http://www.edw.com.pl/library/pliki/portalEdW.pdf :568:
... Utrzymujemy wprawdzie niezmiernie żywy kontakt z Wami za pomocą listów zwykłych i emaili, jednak można mówić o niedosycie, wynikającym choćby z [shadow=yellow]braku forum dyskusyjnego[/shadow] [fade]EdW. Mamy bogate zasoby niezmiernie[/fade]
:) Wracam jeszcze raz do tematu ktory w rewolucji zmian na forum zniknal. Czy potrzebne jest nowe [glow=orange]forum Edw [/glow] :?

[hide][scroll][shadow=red][glow=blue]Moja opinia jest ze :no: :no: :no: potrzebujemy bo forum juz jest :wink:[/glow][/shadow] [/scroll][/hide]
:D

Ps. Ale tu jest duzo opcji do wykorzystania przy pisaniu postow [glow=red]wow[/glow] :wink:

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 9 paź 2004, o 14:26

Jak pisałem w tym utraconym poście, jestem przeciw (a nawet za :)). Lepiej stworzyć jedno forum dla elektronicznych czasopism AVT, a nie robić drugiego. W sytuacji gdy będzie duza liczba for, o odpowiedź będzie wbrew pozorom trudniej. Tym bardziej, że większość czytelnków EdW czyta także EP (albo się mylę). I ciągłe skakanie po dwóch, zbliżonych tematycznie forach będzie uciążliwe. Lepiej stworzyć jedno, ale porządne, z większą liczbą działów tematycznych.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 9 paź 2004, o 16:04

Ja też sądze że powinno być jedno forum,przecież te czasopisma to jedna "rodzina".
Np. problemy z kitami AVT publikowanych na łamach EdW są poruszane od zawsze tutaj na forum EP :) To samo dotyczy różnych projektów opisanych w EdW.

P.S. Acek wykorzystuje nowe możliwości graficzne forum na maxa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: [scroll]Pozdrawiam 8) [/scroll]

Awatar użytkownika
Aleksander Zawada
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Aleksander Zawada » 9 paź 2004, o 17:06

Ponieważ to nasze forum odzyskało dawny blask od strony działania to tworzenie nowego forum nie wydaje mi się celowe.

Awatar użytkownika
Wojtek
-
-

Postautor: Wojtek » 10 paź 2004, o 07:32

Ja zrozumiałem intencje Piotra Góreckiego inaczej - chce on powołać do życia nie tylko forum ale całkowicie nową stronę EDW, trzeba zauważyć, że jednak oba pisma EP i EDW różnią się i to bardzo. Jak zwykle takie przedsięwzięcia weryfikowane są przez potencjalnych czytelników i odwiedzających stronę - ja popieram całkowicie taką inicjatywę o ile ma ona służyć jeszcze większej popularyzacji elektroniki :)

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 10 paź 2004, o 09:07

:) Wojtek ja w swoim poprzednim poscie ten co zniknal napisalem ze bardzo sie ciesze z [shadow=violet]rewolucji[/shadow] jaka szykuje sie na [glow=cyan]Edw[/glow] i jestem za (a nawet przeciw :wink: ) tylko podkreslam ze tworzenie nowego forum to sprawa raczej :no: trafiona. Sam radzio (napisal poprzednio ze) stworzyl strone i ma forum i mimo tego jest ono dosc slaba odwiedzane (zycze Mu jak najwiecej odwiedzajacycy i aktywnych czlonkow) Rowniez Jurek zauwazyl (w poprzednim poscie) ze nie ma za bardzo czasu by skakac z jednego forum na drugie i odpowiadac na listy i tracic pol dnia. Ta strona co ma zamiar zrobic [glow=cyan]Edw[/glow] moze miec wspolne forum z [shadow=red]Ep[/shadow] (w koncu to jedna wspolna rodzina AVT) a jesli sa to sprzeczne interesy to trudno beda dwa fora tylko [glow=yellow]po co[/glow] :?:

Tak samo to co proponowal JAM ma znalesc sie na tej nowej stronie czyli te wszystkie projekty co nie mieszcza sie w numerach [glow=cyan]Edw[/glow] znajda sie na nowej stronie [shadow=orange][glow=red] nic dodac nic ujac [/glow][/shadow] tylko teraz musimy poczekac kiedy ta strona zobaczy swiatlo dzienne :P

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 10 paź 2004, o 10:58

Mam tylko obawe taką że jak powstanie forum EdW to NASZE :mrgreen: forum EP znacznie to odczuje :cry: bo i tak jak wszyscy widzą ruch u nas nie jest za duży a przydałby się...
Forum EdW jeszcze bardziej ten ruch stłumi :cry: :cry: :cry:
Mam też nadzieje że pan Piotr Górecki przemyśli sprawę forum i jednak będzie jedno wspólne.
np. www.forum.edw-ep.com.pl czy to nie brzmi fajnie?

Awatar użytkownika
areczkas
-
-
Kontaktowanie:

maluta dygresja

Postautor: areczkas » 10 paź 2004, o 16:09

Witajcie

Rzeczywiście po co tworzyć jeszcze jedno formu??? Przecież wiadomo że Ci co czytają EdW czytają także EP. To jest przecież rodzeństwo, więc tworzenie jeszcze jednego forum nie ma sensu. Zobaczcie że i tak istnieje jeszcze jedno dynamiczne forum na elektrodzie- i zaiste tak jest że jak ktoś szuka odpowiedzi na trapiący go problem wysyła info i na tym forum i na tamtym- po co!!!! Czytamy wtedy dwa razy to samo, wiadomo że czytający te fora to Ci sami ludzie. I jeszcze jedno, Edw niech lepiej pomyśli nad ulepszeniem wogóle swojej strony gdyż na dzisiaj ono kuleje...a tworzenie fora nic nie pomoże jedynie naszkodzi polskiej elektronice. :568:

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 10 paź 2004, o 16:23

A w jaki sposób mogło by to "naszkodzić" polskiej elektronice?

Awatar użytkownika
Wojtek
-
-

Re: maluta dygresja

Postautor: Wojtek » 10 paź 2004, o 16:29

(...)Rzeczywiście po co tworzyć jeszcze jedno formu??? Przecież wiadomo że Ci co czytają EdW czytają także EP.
A skąd to wiadomo? Moim zdaniem w przypadku mniej zaawansowanych elektroników czytają oni raczej EDW. Patrząc z kolei na ceny miesięczników nie wiem czy tak wielu młodych elektroników stać na kupno obu miesięczników :)
(...)a tworzenie fora nic nie pomoże jedynie naszkodzi polskiej elektronice. :568:
A czym to może "naszkodzić polskiej elektronice"? :546:

:D widzę że The End równie się zdziwił jak ja

Awatar użytkownika
Aleksander Zawada
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Aleksander Zawada » 10 paź 2004, o 17:30

Ja również się dziwuję 8) . Faktem jest natomiast, że kolejne forum to wiecej do czytania. Wydaje się, że kluczem do sukcesu (jakiegokolwiek) forum jest skupienie wokół niego znacznej ilości użytkowników. Jak to śpiewał jeden piosenkarz-"nikt już z tego, co ktoś zbił nie wymyśli szkła". Nowej elektrody raczej nie stworzymy.

P.S. Wypijmy za błędy :P

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 10 paź 2004, o 17:49

(...) Nowej elektrody raczej nie stworzymy. (...)
A szkoda, bo z pozoimem kultury na elektrodzie róznie bywa. A forum EP jest miłe i kulturalne.

Awatar użytkownika
Aleksander Zawada
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Aleksander Zawada » 10 paź 2004, o 19:33

Zauważyłem taką relację, że kultura forum zależy w pewnym stopniu od ilości użytkowników. To prawda stara jak... fora!

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 10 paź 2004, o 20:00

Zauważyłem taką relację, że kultura forum zależy w pewnym stopniu od ilości użytkowników. To prawda stara jak... fora!
Tak, tylko na elektrodzie najbardziej niekulturalni byli chyba moderatorzy.... A to oni powinni tej kultury pilnować.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 10 paź 2004, o 22:42

Też spotkalem się z nieuprzejmością na elektroda.pl ale od pewnego czasu jakoś się polepszyło i częściej tam zaglądam. :wink:
Ale i tak mi najbardziej pasuje nasze dobre forum EP :)
P.S. a czy my niezboczyliśmy czasem z tematu? Co ma elektroda z EP?

Awatar użytkownika
Maybe
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Maybe » 10 paź 2004, o 23:48

Co ma elektroda z EP?
Skany artykułów :690: .BTS: tworzenie osobnego forum dla EdW raczej mija się z celem. Osobiście troszkę dziwne wydaje mi się, że w obrębie jednego wydawnictwa są dwa czasopisma, które mam wrażenie, próbują ze sobą konkurować. Czy to nie jest gra do tej samej bramki?

Maybe

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 11 paź 2004, o 00:01

Tu nie chodzi o konkurencje (tak mi się wydaje).
Poprostu EdW jak widać i z tego znane jest czasopismem bardziej dla młodzieży ,jest bardziej podstawowe ,podane tak aby zrozumieć jeśli jest sie początkującym.
Zaś EP to już czasopismo dla zaawansowanych odbiorców ,takich już wiedzących co jak i gdzie :)
Zresztą każdy o tym wie :)
Jednak też nie rozumiem do końca idei robienia drugiego forum :no:

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 7 lut 2005, o 21:13

:) W nowej ramowce Edw link do Forum AVT jest linkiem do naszego forum wiec chyba nie bedzie konkurencyjnego forum i bardzo dobrze :wink:

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 7 lut 2005, o 21:59

Nom:) dostałem list (e-maila) od Piotra Góreckiego i w treści było zawarte pytanie czy tworzyć oddzielne forum, czy też nie.
Oczywiście nie :)

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 2 cze 2005, o 07:09

:) A jednak EdW bedzie miala swoje forum ale nie byle jakie czy startujace od zera tylko juz dobrze dzialajace :arrow: Wojtka :wink:

Ps. Ciesze sie ze wreszcie skonczyly sie Twoje klopoty z serwerami :P

Wróć do „Uwagi o naszym Forum i stronie EP”