Witam
Czy ktoś zna jakieś proste układy FPLA, np.48 iloczynów. Muszę zrobić projekt na takim układzie i nie wiem czego szukać. Ma on pracować za układ kombinacyjny w generatorze liczb pseudolosowych z programowaniem zakresu. Programowanie zakresu polega na podaniu czy to będzie liczba 4,5,6 lub 7-io bitowa. W zależności od tego z odpowiednich wyjść LFSR czyli Rejestru Liniowego Przesuwającego wchodzę na XOR-a, a z niego znowu na wejście IN LFSR-a. Mój FPLA realizuje tylko jedną funkcję tzn. że jak zadam liczbę 7-bitową to na wyświetlaczu mają mi się pojawiać losowo wszystkie liczby z zakresu od "0" do "127". Może ktoś ma pomysł na mój cały projekt ("pod klucz"). Możemy się jakoś dogadać!!!! Jak ktoś ma jakąś propozycję to można ją wysłać na maila afaber@wp.pl lub afaber@poczta.fm Pozdrawiam Andrzej
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięFPLA
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy