Co jest grane a mianowicie: Wsześniej programowałem sobie mikrokotrolery z Bascom i wszystko było OK, ale ostatnio (
 złapałem mysł twórczą) gdy chiałem zaprogramować wyskoczył mi błąd że buffer jest nie identyczny
 złapałem mysł twórczą) gdy chiałem zaprogramować wyskoczył mi błąd że buffer jest nie identyczny   . Gdy chce rozpoznac układ pokazuje  typ oraz firme wykorzystanego układu
 . Gdy chce rozpoznac układ pokazuje  typ oraz firme wykorzystanego układu   ale muszę wyłączyć zasilanie na moment programatora, aby mógł wykryć układ.. Ale nie programuje !!!! Pomimo że zmienałem delay dla portu LPT od 0 do 2000 nic nie pomogło(w opcji programatora oczywiście został zaznaczony zaznaczony ptaszek układ). Napięcie jest oprawidłowe ponad 12 V a na pierwszym pinie układu 5V (czyli wszystko OK) . Co robić !!!! czytałem inne posty na ten temat i nic nie pomogło, od czego zacząć aby wykryć usterkę
 ale muszę wyłączyć zasilanie na moment programatora, aby mógł wykryć układ.. Ale nie programuje !!!! Pomimo że zmienałem delay dla portu LPT od 0 do 2000 nic nie pomogło(w opcji programatora oczywiście został zaznaczony zaznaczony ptaszek układ). Napięcie jest oprawidłowe ponad 12 V a na pierwszym pinie układu 5V (czyli wszystko OK) . Co robić !!!! czytałem inne posty na ten temat i nic nie pomogło, od czego zacząć aby wykryć usterkę   .
 . 

bez bajerów ale działa.
 bez bajerów ale działa.