Witam
Co jest grane a mianowicie: Wsześniej programowałem sobie mikrokotrolery z Bascom i wszystko było OK, ale ostatnio ( złapałem mysł twórczą) gdy chiałem zaprogramować wyskoczył mi błąd że buffer jest nie identyczny . Gdy chce rozpoznac układ pokazuje typ oraz firme wykorzystanego układu ale muszę wyłączyć zasilanie na moment programatora, aby mógł wykryć układ.. Ale nie programuje !!!! Pomimo że zmienałem delay dla portu LPT od 0 do 2000 nic nie pomogło(w opcji programatora oczywiście został zaznaczony zaznaczony ptaszek układ). Napięcie jest oprawidłowe ponad 12 V a na pierwszym pinie układu 5V (czyli wszystko OK) . Co robić !!!! czytałem inne posty na ten temat i nic nie pomogło, od czego zacząć aby wykryć usterkę .
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProgramator - nie mam siły
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Już sobie poradziłem !!!!
Zrezygnowałem z tego programatora bo widze że nikt już chyba nic nie wymyśli. Znalazłem schemat programator : podstawka , rezystor, i centronics - 25 min. i mam działający programator. bez bajerów ale działa.